Malatya'da Bakırcılar Çarşısı'nda başlatılan çalışmaları yerinde incelemek üzere yetkililer esnafı ziyaret etti.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, belediye başkan yardımcıları, bazı oda başkanları ve AK Parti üyelerinin katılımı ile Bakırcılar Çarşısı'nda sürdürülen çalışmalar yerinde incelendi.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak, "Küçük esnaf olarak bu ülkenin temel taşıyız" diyerek burasının açık AVM haline gelecek olmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
ESOB Başkanı Şevket Keskin de, harabe bir yer olan, yıllarca el atılmayan bir yer olan Bakırcılar Çarşısı'nın Malatya'nın göbeğine yakışmayan görünümünü düzeltmek için çalışma yapan Belediye Başkanı Çakır'a teşekkür edip, "Ahmet başkanımızın ikinci dönem atağını başlatmış görüyoruz" şeklinde konuştu. Keskin, "Önceden de dile getirdiğimiz gibi, sıkıntımız araç yollarının daraltılmasıdır" dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Bakırcılar Çarşısı ve Şire Pazarı gibi yerleri yaşatmamız lazım. Temel amacımız, şehirleri çekim ve turizm merkezi haline dönüştürmek. Bakırcılar Çarşısı altyapı komple kaldırılıp lavabo ve altyapılı yapıldı. Ahşap çıkıntı üst çatısı yapılacak. Daha sonra Şire Pazarı'na başlayacağız. Malatya'nın 100 yıldır ticaret merkezi olan buraları açık alışveriş merkezine dönüştürmek temel amacımızdır" ifadelerini kullandı.
Çakır, "Burada hizmet veren 50-55 demirci esnafına, yeni sanayi civarında 70 iş yeri yapacağız. 2013'te buradaki demirci esnafını oraya taşıyacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, "Esnaf tarafından iletilen her sorun titizlikle takip edilip sonuçlandırılıyor. Yapılacak ne ise o uygulanıyor. Şehre bir cazibe getirecek bu çalışmadan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Milletvekili Çaylık da, "3 ay önce cemil başkanımızla buraları gezdiğimizde altyapının değiştirilmesinden dolayı esnaf memnuniyetini dile getirdi. Tuvaletin yenilenmesi istenmişti. Tuvaletin yenilenmesinden dolayı da başkanımıza teşekkür ediyorum. Malatya'nın özünü yansıtan kalaycılar ve bakırcılar, burada şehrin tarihini yaşatıyor. Burası bulgur kazanlarının yapıldığı yer. Malatya'nın özünü ve tarihi yansıtıyor. Sadece kapalı değil, açık da alışveriş merkezleri yapıyoruz."
(NA-Y)

29.12.2012 12:16:33 TSI

Editör: Wan Haber