Mersin'de bir bankanın ATM'sine benzin dökerek ateşe veren ve güvenlik kameraları tarafından görüntülenen bölücü örgüt yandaşları, polis ekiplerince yakalandı. Zanlılardan birinin, gazetecilere, "Çek çek nasıl olsa çocuk yaştayız" demesi dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre, Müfide İlhan Mahallesi Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü yanında bulunan bir bankaya ait ATM'ye, terör örgütü yandaşları tarafından saldırı düzenlendi. 11 Aralık gecesi meydana gelen olayda, örgüt yandaşlarınca benzin dökülerek kundaklanan ATM'de büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, saldırganlar gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı.
Şüphelilerin eşkalini belirleyen polis, yaşları 18'den küçük olan R.A. ve R.B.'yi aynı gece ara sokaklarda kovalamaca sonrası yakalarken, olayla ilgili 1 şüpheli daha devam eden çalışmalarda yakalandı.
Gözaltına alınan 2 zanlı, Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerden R.A., gazetecilere, "Çek çek daha çocuk yaştayız" dedi. 'Niye molotof attın' diye soran gazetecilere zanlı, "Hak eden hakkını alır merak etmeyin" cevabını verdi. R.A.'nın daha önce de molotoflu saldırı nedeniyle cezaevine girip çıktığı öğrenildi.
ATM'nin güvenlik kameralarınca da görüntülenen şüpheliler ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
(HSK-ÖZ-Y)

14.12.2012 15:16:47 TSI

Editör: Wan Haber