Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı'nda "Çin Günü Festivali" düzenlendi.
Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen etkinlikte; oyunlar, geleneksel Çin tıbbı standı, Çin yazısı "kaligrafi" standı, "Peking Opera Maskesi" boyama standı, sergi ve Çin yemeklerinden örnekler yer aldı. Etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren rektör Aydın "Bu projemizi iki yıldır yürütüyoruz ve sizler de katılıyorsunuz. Bizim iş birliği yaptığımız Nanjing Kenti, yedi milyon nüfuslu bir kent. Bu kentin 53 tane üniversitesi ve 800 bin öğrencisi var. Fert başına başı gelir ise 10 bin dolar. Çin, çok hızlı büyüyen bir ülke ve bildiğiniz gibi onların vermiş olduğu devlet bursuyla orada yüksek lisans yapan arkadaşlarımız var ve bu daha da artacak. Çok güzel bir iş birliği oldu, sizler de bu anlamda katıldınız. Ben hepinize teşekkür ediyorum'dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı ise festival hakkında şunları söyledi: "İlk organizasyon, ufak olmasına rağmen özellikle öğrencilerin ve öğretmenlerimizin 'Üniversite içerisinde Çin ile ilgili bir aktivite yapılması nasıl olur?' diye başlayan bir fikriyle ortaya çıktı. O yüzden çok teşekkür ediyorum. Şunu söylemek lazım; şu ana kadar iki yüze yakın öğrencimiz Çince öğrendi. Rektörümüzün de bahsettiği gibi geçen sene Çin Hükümeti üç öğrencimize burs verdi ve şu an onlar yüksek lisans yapıyorlar. Bu sene bu sayı 10'a çıkacak. Bu anlamda iş birliği bizim için önemlidir."
Rektör Yardımcısı Suvacı'nın konuşmasının ardından Çin kültürüne ait Taiji (Çin savunma sanatı) gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriden sonra ise öğrenciler konuklara kısa bir piyes sundular. Etkinlikte son olarak "Once upon a time in China" adlı filmin gösterimi yapıldı.
(HÖ)

06.01.2013 15:23:20 TSI

Editör: Wan Haber