Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite bünyesinde mezuniyet sonrası istihdam sorunlarının yaşanmadığını düşündükleri 11 yeni programın açılmasıyla ilgili YÖK'e yaptıkları başvurun kabul edildiğini açıkladı.
Amasya Üniversitesi olarak yükseköğretim algısının her geçen gün değiştiği bir ortamda yeni program, yüksekokul ya da fakülte açarken il, bölge, ülke ve uluslararası ihtiyaç ve değişimleri göz önünde bulundurduklarını belirten Rektör Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, "Mezuniyet sonrası istihdam, sanayici ve iş dünyasının problemlerine ve ihtiyaçlarına odaklanmış programlar ve benzeri kriterlere göre düzenlemeler yapma zorunluluğu vardır. İyi analizler yapılmadan açılacak her bir program, kısa bir süre sonra kamu kaynaklarının israfı ve bu programlardan mezun olan gençlerimizin umutlarını ve enerjilerini başlamadan bitirecektir. Bu bağlamda, Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları koordinasyon kurulu, üniversitemiz iç ve dış paydaşların görüşleri doğrultusunda mezuniyet sonrası istihdam sorunlarının yaşanmadığı alanlara yönelerek yeni bölümler açma gayreti içerisindedir" dedi.
Orbay, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK), meslek yüksekokulları bünyesinde yeni programlar açılmasına yönelik üniversitelerden gelen tekliflerin 30 Ocak tarihli yürütme kurulu toplantısı sonrasında Amasya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Lojistik, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ile Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Merzifon Meslek Yüksekokulu'nda Basın ve Yayıncılık, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Gümüşhacıköy Meslek Yüksekokulu'nda Çağrı Merkezi Hizmetleri, Suluova Meslek Yüksekokulu'nda da Tarımsal İşletmecilik ile Çevre Koruma ve Kontrol programlarının açılmasını uygun gördüğünü kaydetti.
(MÇ-SLH-Y)

14.02.2013 15:54:02 TSI

Editör: Wan Haber