Türkiye'nin önemli altın merkezlerinden olan Kapalıçarşı'da bulunan esnaflar altının geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'PANİK YAPMAYIN' UYARISI!

Altının geleceği hakkında tahminde bulunan Kuyumcu Kaan Gözüm, ''Eğer söylenen ons bazında bin 800 dolar rakamı doğru ise ve dünya piyasalarının sonucunda dolarda bir miktar yükselme olursa altının gramında 375-400 TL rakamlarını görmek hayal değil. Buraya kadar yükselebilir ama yükseliş kalır mı? daha sonra 300'lü rakamlara düşer mi? Bunu kestirmenin fazla mümkün olduğunu zannetmiyorum. Çok karışık bir durum söz konusu. Vatandaşlara tavsiyemiz; panik yapmadan hareket etmeleridir. 330 TL'den alı 310'a kadar düşse ellerindeki altını bozdurmamaları söylüyoruz. Panik ortamı çok kazanç da getirebilir, çok kayıp da yapabilir. Altının gramı şu sıralarda 330'TL civarında. Çeyrek altın 545 TL civarında, yarım altın bin 70 TL civarında. Altının bugün seviyelerini koruyabileceğini düşüyorum. Vatandaşları panik yapmadan piyasaları takip etmelerini öneriyorum'' açıklamasında bulundu.

"REKOR YÜKSELİŞ BEKLİYORUM"

Bir diğer Kuyumcu Engin Naro Baş ise şöyle konuştu: ''Petrol fiyatları dibi gördü. Dibi görünce insanlar en değerli metal olan altına talep gösterdi. 2020'nin altın yılı olacağını daha önce belirtmiştim. 2020 yılında altında rekor yükseliş olmasını bekliyorum. Koronavirüs de altının yükselişine etki ediyor. ABD virüs ile mücadele için 8 milyar dolar para ayırdığını duyurdu. Bu durum konunun önemini gösteriyor. 6-7 ay içinde bu etkenlerin altını rekor seviyelere çıkarmasını bekliyorum''.

iç piyasada gram altın 328 TL, çeyrek altın 538 TL, yarım altın bin 77 TL, Cumhuriyet Ata Lira: 2 bin 173 TL, tam altın 2 bin 111 TL'den satılırken, Ons ise bin 676 dolar seviyesinde bulunuyor. İHA

Editör: Wan Haber