Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara'da kentsel dönüşümün startını Altındağ'da verdi. Başpınar Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende, daha önce Altındağ Belediyesi tarafından bu bölgede yıkılan 300 gecekondunun yerine, TOKİ ile gerçekleştirilecek kentsel dönüşüp projesinin startı verildi.
Başpınar Mahallesi'nde yıkılan gecekonduların ortasında dün gerçekleştirilen törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mehmet Durdu Kastal, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, çok sayıda bürokrat ve Altındağlı vatandaşlar katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Zor bir işe kalkıştık ama bugün Türkiye'nin her tarafında insanlar bu işe sahip çıktı. Altındağ'da on bölgede kentsel dönüşüm yapıldı, evler teslim edildi. Siz bize destek verdikçe Allah'ın izniyle biz bu işi devam ettirmek istiyoruz. Veysel Tiryaki'yi de tebrik ediyorum. Çok gayretli. Buralarda büyük hizmetler yapıyor. Kendisini alkışlıyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, Altındağ'daki kentsel dönüşümde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Altındağ Belediyesi'nin işbirliğine dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"TOKİ bugüne kadar yarım milyondan fazla konutu yapıp teslim ettiyse, bu bölgede bu iki usta, el ele verdikten sonra Altındağ'da bu sorunun çözüleceğine inanıyorum."
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Bu bölgelerde yıllarca kamu hizmeti adı altında yanlış yapılaşmalara gidildi. Ancak son on yıldır süren güçlü iktidar sayesinde tüm Türkiye'de büyük bir değişim yaşanıyor. 2004'te yüzde 85'i gecekondu, yüzde 75'inin imar planı olmayan bölgede, problemi çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün Altındağ'ın hemen hemen yüzde 100'ünü imarlı hale getirdik. Bugün buralarda gerçek bir dönüşümden söz ediyoruz. Modern okulların, konutların yer aldığı bir yaşam bölgesinden söz ediyoruz. Yıllarca çok zaman kaybettik ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Ankara'nın en güzel coğrafyasının bir an önce hak ettiği kıymeti kazanması için daha çok çalışacak, daha hızlı hareket edeceğiz" diye konuştu.
Başpınar Mahallesi'nde 1'inci etap toplu konutlarının çok yakında başlayacağını belirten Başkan Tiryaki, "Hacılar, Önder, Beşikkaya, Seyfi Demirsoy ve Aktaş'ta devam eden projelerimiz var. Kimse ile kavga gürültü etmeden projelerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın destekleriyle buralarda çok daha hızlı bir yapılaşma sağlanacak" dedi.
Konuşmaların ardından "kentsel dönüşüm hareketi"ni temsilen bir gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi.
(BK-ÖZ-Y)

30.01.2013 10:06:48 TSI

Editör: Wan Haber