Sağlık-Sen Elbistan Temsilcisi Halil Akın, her gün bir yenisi eklenen şiddet olaylarının sağlık çalışanları açısından çekilmez bir hal aldığını söyledi.
Sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıların, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekun sağlığına yapılmış bilinçsiz ve kabul edilemez ve affedilemez hareketler olduğunu kaydeden Akın, şunları söyledi:
"Son olarak yine bir hasta yakını tarafından Ağrı Devlet Hastanesi'nde görevli 7 aylık hamile Nöroloji Uzmanı Dr. Nevruz Ünlü'ye yapılan saldırı kabul edilemez, nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında gereken yapılmalıdır. Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır. "
İnsan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servis görevlisine kadar tüm çalışanların, insanları sağlıklarına kavuşturmak için mücadele ettiklerini anlatan Akın, Sağlık Bakanlığı'nı, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin, önleyici tedbirler almaya ve sağlıkta şiddetle mücadelenin alt yapısını oluşturmaya davet etti.
(OZR-AKL-Y)

16.02.2013 15:12:27 TSI

Editör: Wan Haber