Genç Akçakoca İletişim Derneği'nin girişimi ile SKY TOWER otelde gerçekleşen Gençlik Platformu Kuruluş İstişare toplantısı Akçakoca'da faaliyet gösteren 10 farklı sivil toplum örgütü ve siyasi parti gençlik kolları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
Akçakoca'da gençlik sorunları için ortak çözümler üretmek ve Akçakoca'da yapılacak gençlik çalışmaları için birlikte faaliyetlerde bulunma amacı ile kurulacak Gençlik Platformu Kuruluş İstişare toplantısına Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Rıza Sümer'de katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan TGF Başkanı Sümer, "Akçakoca gibi bir ilçede sivil toplum örgütlerinin gençlik liderleri bir araya gelerek ortak bir çalışma ortamı yaratması çok güzel ve büyük bir olaydır. Bu platformun Akçakoca'da başlayarak ulusal bir platformun başlangıcı olabileceği kanaatindeyim. Yasalara bağlı kalmak koşulu ile sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere katılım Anayasal bir haktır. Bu anayasal hakkınızı çok iyi şekilde değerlendirmenizi dilerim" dedi.
Toplantının ikinci oturumunda katılan temsilciler platformun kuruluşu için yapılması gerekenler ve nasıl ortak çalışmalar yapılacağı konuları hakkında ortak bilgi alış verişi yaparak, 1 ay sonra yapılacak toplantıda platform kuruluşu için toplanılması konusunda karar verdiler.
Yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrasında 1 ay sonra yapılacak toplantıda temsilciler kendi kuruluşlarının platforma katılma veya katılmama kararları sonucunda platformun kuruluş sürecini tamamlayacakları belirtildi.
(TT-AY)

14.01.2013 13:34:15 TSI

Editör: Wan Haber