Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, Adıyaman'da sivil toplum kuruluşları tarafından 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye' kampanyası başlatıldığını dile getirdi.
Abdurrahman Gürbüzcan yaptığı açıklamada, kampanyanın startının önümüzdeki Cuma günü verileceğini açıkladı. Dernek binasında basın açıklaması yapan Gürbüzcan, 100'ün üzerinde STK'nın kampanyaya destek verdiğini belirterek, şunları söyledi:
"1 yıla yakın bir zamandır komşumuz Suriye'de devam eden savaş halen bütün acımasızlığı ile devam etmektedir. Beşşar Esad kendi halkına karşı sürdürdüğü insanlık kıyımına her gün onlarca canı katletmek suretiyle, kadın-erkek ve yaşlı demeden bütün dünyanın gözü önünde bu zulmünü sürdürmektedir. Yapılan bu zulüm sonucunda Suriyeli kardeşlerimizin bir kısmı ülkemize ve diğer komşu ülkelere sığınmışlardır. Ancak savaşla burun buruna kalmış kadın ve çocuklar; aç, susuz ve perişan bir hayata maalesef düçar kalmışlardır. Adıyamanlı sivil toplum kuruluşları olarak mazlum Suriyeli kardeşlerimize destek olmak, yaralarını sarmak ve acil insani yardımda bulunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Adıyamanlı kardeşlerimizin yardımsever olduklarını biliyoruz. Kardeşlerimize yardımcı olmak, sıkıntılarını biraz olsun dindirmek için Suriyeli kardeşlerimize yönelik olarak yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Savaşın hala sürdüğü ve acıların her gün katmerleşerek büyüdüğü Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeyi insani bir görev bilerek, bu yardım kampanyasına; 15 Şubat 2013 günü Cuma namazını müteakiben Demokrasi Parkı'nda sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın katılımı ile yapılacak olan basın açıklaması ile start verilecektir. Adıyamanlı kardeşlerimizi 'Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye' kampanyası ile ilgili yapılacak olan basın açıklamasına bekliyoruz."
(AHM-SO-Y)

13.02.2013 12:22:16 TSI

Editör: Wan Haber