Adana'da, kendisini daha önce yaralayan bir kişiyi silahla öldürdüğü ileri sürülen sanığın "Kasten öldürme" suçundan yargılanmasına başlandı. Zanlı, olay günü maktulün küfredip saldırdığını belirterek, "Kendimi korumak için ateş ettim" dedi.
Olay, 31 Mayıs 2012 gecesi İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kahvehane işleten Mehmet Gökcek (40), daha önce aralarında husumet bulunan Kamil Demir'i (32) tabancayla yaraladı. Tutuklanan Gökcek, bir süre sonra cezaevinden tahliye oldu. Gökçek ile Demir, bir gün 40001. Sokak içerisinde karşılaştı. Taraflar arasında küfürlü tartışma yaşandı. Silahını çeken Kamil Demir de 5-6 el ateş etti. Ağır yaralanan Mehmet Gökcek kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan sonra firar eden Kamil Demir beş ay sonra Karataş ilçesinde yakalandı. Demir, emniyette ve nöbetçi mahkemede susma hakkını kullandı.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Kamil Demir, Mehmet Gökçek ile aralarında ailevi nedenlerden dolayı husumet olduğunu belirterek, "Kardeşleriyle beni öldüresiye dövdüler. Tutuklanan Mehmet, baskıyla şikayetten vazgeçince tahliye oldu. Bu yüzden bana küfrediyordu. Cezaevinde benim yüzümden yattığını söyleyip bıçakla saldırdı. Korunmak için ateş ettim" dedi.
Şüphelinin anlattıklarını yalanlayan ölenin bir yakını, "Şüpheli, hırsız ve gaspçıdır. Kardeşimin kahvehanesini basıp haraç istedi. Her gün, 'Sizi öldürürüm, asarım keserim' diye tehdit ediyordu. Mehmet'i dört ay hapis yatırdı. Sanık, takip edip pusu kurarak öldürdü. 'Yapma' diye yalvarmasına rağmen çatır çatır vurmuş, kaçmış. Şikayetçiyiz" dedi. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.
(FKE-HO-Y)

15.01.2013 11:02:58 TSI

Editör: Wan Haber