Koronavirüsle mücadele kapsamında risk grubunda bulunan 65yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara daha önce sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

4 saatlik izin 6 saate çıkarıldı

Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgının Türkiye’de düşüş göstermesi, günlük vaka rakamlarına da yansırken geçtiğimiz hafta sonu 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişilere uygulanan yasak için değişikliğe gidilmişti. Bahse konu vatandaşlar ilk olarak 10 Mayıs Pazar günü saat 11 ila 15 saatleri arasında 4 saatlik bir izinle dışarıya çıkma imkanı buldu.

Havaların ısınmasıyla saatlerde değişikliğe gidildi

İçişleri Bakanlığı yaptığı duyuru ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkış saatlerinde değişikliğe gidildiğini açıkladı. Havaların ısınmasından dolayı vatandaşların moral açısından da rahatlayabilmesi amacıyla 17 Mayıs Pazar günü 12 ila 18 saatleri arasında sokak yasağı kaldırıldı. Duyuru ile dışarıda kalma süresi 6 saate çıkarılırken, kararın etkilediği vatandaşlar sevinç yaşadı.

Geçtiğimiz hafta renkli görüntüler oluşmuştu

Geçtiğimiz hafta ilk kez uygulanan sokak yasağının esnetilmesi uygulaması, renkli görüntülere sahne oldu. Bir çok 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaş sosyal  mesafe kurallarını koruyarak sokaklarda sohbet imkanı bulurken, temiz hava almanın tadını çıkardılar. Yine yaşlı vatandaşların uzun süren yasak sonrası parklarda çocuklar gibi eğlendiği görüldü.

Editör: Wan Haber