Hani eskiden de sık sık gündem değiştirilirdi ama gündem belirleyiciler yenisini piyasaya sürmeden eskisinin iyice posasını çıkartırlardı! Şimdi öyle değil ama! Vay mı ki televizyonun başından uzaklaşasın! Vay mı ki bilgisayarı kapatasın! Vay mı ki gazeteden, radyodan, otobüsten, dolmuştan uzaklaşıp biraz olsun kafa dinleyesin! Yandığının resmidir.

Hal böyle olunca bir konuya odaklanıp yazı yazmak da zorlaşıyor. Zira yaşananların tamamı hayati meseleler ve üzerinde durulması gereken şeyler. En iyisi son 1 ay içerisinde yaşananları kısa kısa özetlemek. Hadi buyurun:

 

Bir ülkenin Anayasa Profesörü “Ses kayıtlarına doğru olsa bile inanan yok” diyorsa AKP’ye oy veren vatandaşın ne diyebileceğini siz düşünün!

***

Montaj mı değil mi? Hiç önemi yok! Meselenin ahlaki yönü iktidar ile cemaati ilgilendirir. Dinlemeyi halk yapmadı. Konuşulan para halkın parasıdır

***

“Hangisi hırsız değil ki” diyen birine hırsız dediğin partileri say diyorsun oy verdiği sağ partileri sayıyor! CHP dahil içinde BDP, EMEP, ÖDP, TKP yok..

***

O değil de “Evet o ses benim” dese “Hayır sen değilsin” diyecek tipler var! Sezen’i dinlese Serdar Ortaç dinledim der çıkmış “Montaj” diyor!

***

Bu İsviçreli bilim adamlarının başka işi yok galiba! Zararlı gazlar atmosferde patladı patlayacak, gama ışınları cirit atıyor hala colgate öneriyorlar!

***

2 oğlu ve 6 torununu katleden Kanuni’ye “Ecdat” diye sahip çıkan Başbakan Erdoğan bekar diye Bahçeli’ye “Aile ve çocuk nedir bilmez” diyor!

***

O değil de internet yasasını Mouse bile çift tıklamasını beceremeyen insanlar tartışıp çıkarttı ya!

***

Başbakan “Dizide ki değil gerçek Kanuni'nin torunuyuz” diyor ama Kanuni’ye nerden torun olursanız olun Kanuni 2 oğul 6 torunun katilidir!

***

Yurtta 15 yaşında hamile bırakılmış. Kürtaj olmak istemiş. Devlet biz bakarız demiş! Çocuğa bakamayan devlet çocuğun çocuğuna nasıl bakacak?

***

Kadının beyanı değil yanan ciğeri esastır. Ne diyor Ali İsmail Korkmaz’ın annesi: Çok acı çekti yavrum. Keşke kurşunlasalardı oğlumu...

***

Akşama kadar sevgililer günü kapitalizmin oyunu diye kafa şişirip akşam karanfil ile sevgilisine koşan yoldaşlar en çokta sizin kutlu olsun

***

Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı, Roboski’yi görmeyenler Şehzade Mustafa için Meclis Araştırma Komisyonu kurarlarsa şaşırmayın!

***

Adam keserler Allahu Ekber, adam yakarlar Allahu Ekber! Dünya değişir bunlar değişmez! Yahu nasıl sevişiyorsunuz da aynı çoğalıyorsunuz?

***

Bu ülkede hırsızların mal varlığı insanların can varlığından daha önemli sanki! Katiller korunurken hırsızların mal varlığına konulan tedbir kararları tek tek kaldırılıyor!

***

100 Alevi Dedesini Umre'ye götüreceğinize İmamlarınıza söyleyin de çocuklara nikâh kıymasınlar. 1000 Umre'ye bedel olur!

***

Hala “Çaylarrrrrr” diye bağırıp espri yaptığını sananlar var! Olum, hiçbir şey bilmiyorsanız bir kaç mahkeme izleyin la! Verilen kararlar sahiden komik!

***

Dekolte diye buz pateni ile uğraşacağınıza kardan buz tutan yolları açın! İnsanlar çocuklarının ölüsünü çuvalda taşıyor biraz utanın.

***

Usülden kuruluyor mahkemeler. Savcılar usülden, kararlar usülden. Oysa bizim sözümüz var. Siz yaşıyorsunuz usülden biz ölüyoruz harbiden...

***

Müdür ayakkabı kutusundaki parayı “İmam hatip yapacaktık” diye savunur! Polis işlediği cinayeti “oruçluydum” diye savunur! Bildiğiniz Allahu Ekber yani!

***

Çocuğu koruyamıyorlar! Kadını koruyamıyorlar! Öğrenciyi koruyamıyorlar! Katili korumak için binlerce polis, toma ve helikopter bekletiyorlar!

***

Israrla “Cuman mübarek olsun” diyenleri manidar buluyorum! Benim mübarek değil güzel günlerim vardı ve o da onunla birlikte olduğum günlerdi

***

Çocuklara nikâh kıyan İmamı es geçen Diyanet İşleri, lades'e haram demiş! Lades'ten ölen olmadı ama 12 yaşında evlenen Kader kız 14 yaşında intihar etti!

***

THY’de ruj yasaklanır haberimiz yok derler! TRT’de buz pateni yasaklanır yalan derler! Bir tek tır’dan haberdardırlar ona da size ne diyorlar!

***

Kaza yerine 3,5 saat sonra gidilmiş! Donarak ölenler var! Faiz lobisi yok! Dış mihrak yok! 24 ölü net! Hala arka lastik kış mıydı değil miydi onu tartışıyorlar!

***

Kahrolsun faşizm diyen çocuk yargılanıyor bu ülkede! 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını büyültüp idama gönderen faşistler maaşa bağlanıyor!