Af haberleri 2018 yılında tasarının hazırlanmasını bekleyen kişiler tarafından merak konusu oldu. Konu ile ilgili farklı değerlendirmeler yapılırken AK PartiSözcüsü Çelik’ten ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik açıklamalar geldi. İşte son dakika af açıklamaları ve tasarı ile ilgili son durum…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Af teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan "Milletin yüreğini yakan kişilerin, adliyelerin bir kapısından girip diğerinden çıkmasına yol açmayacak bir çerçeveyi oturtmamız gerek. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.

Hakimlerin, savcıların ve akademisyenlerin sürece katkılarının olacağını ifade eden Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti; Her iş gibi yargının da gerisinde sağlam bir zihni ve kalbi temel almak zorundayız. Adalet arayışı kıyamete kadar sürecek bir arayışın adı. Adalet ile hakikat, ahlak, devlet, toplum, birey, akıl, güç, erdem arasında ilişki kuran yüzlerce özlü söz var. Bir ülke için vicdanları yaralayan kararlara imza atan çarpık bir adalet sisteminin kaybettiği değer kadar ağır bir bedel yoktur. Bu sorunu çözmeden hiçbir hususun üstesinden gelemeyiz.

Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Hakim ve savcılarımız tecrübeleriyle, akademisyenlerimiz teorik çalışmalarıyla bu sürece katkı verecektir. Nihai tasarruf Meclisimize aittir. Arkadaşlarıma af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği mahşeri vicdana uygun çalıma yapmalarını istedim.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN AF AÇIKLAMASI

Çelik, af konusunda “Herhangi bir mağduriyet söz konusu ise kimsenin kişisel olarak uğradığı bir haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz. Bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor. Son derece titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyleyebilirim” diye konuştu.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AF YORUMU

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AA Editör Masası'na gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Af tasarısı ile ilgili konuşan Gül "Temel hassasiyetimiz toplumun hassasiyetiyle aynı istikamettedir. Bu konuda kararı verecek olan siyasettir." dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI'DAN AF DEĞERLENDİRMESİ

Af tasarısı ile ilgili hükümet kanadından gelen son değerlendirme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından yapıldı. Yazıcı yaptığı açıklamada "AK Parti rasyonel iş yapan bir partidir. Milletin gönlünün razı olmadığı, vicdanen de kabul etmediği hiçbir düzenlemeden yana olmayız. Dolayısıyla, Meclis'e getirilen bu teklifi de bu çerçevede değerlendiriyoruz. Hukuk önemlidir, adalet önemlidir ve elbette ki biz bütün bu süreçleri çok zengin birikimimizi, tecrübelerimizi devreye sokmak suretiyle inşa ediyor, yönlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Editör: Wan Haber