Van YYÜ’lü öğrencileri için İŞKUR Gençlik Programı başvuruları başladı. Üniversitenin farklı birimlerinde görevlendirilmek üzere programa katılacak öğrenciler, 8 Kasım’a kadar başvuruda bulunabilecek.

Yayınlanan duyuruda, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında üniversitenin çeşitli birimlerine toplam 2 bin 300 kişilik kontenjan ayrıldığı bildirildi.

BİRİMLERE GÖRE KONTENJANLAR AÇIKLANDI

Program kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bin 850, Dursun Odabaş Tıp Merkezine 400, Gevaş Meslek Yüksekokuluna 20, Erciş Meslek Yüksekokuluna 20 ve Erciş İşletme Fakültesine 10 kişilik kontenjan ayrıldı.

BAŞVURULAR 8 KASIM’A KADAR

İŞKUR Gençlik Programı başvuruları 4-8 Kasım 2026 tarihleri arasında alınacak. Beş gün sürecek başvuruların ardından programa katılmaya hak kazanacak öğrenciler noter kurasıyla belirlenecek.

PROGRAM 7 ARALIK’TA BAŞLAYACAK

Programın başlangıç tarihi 7 Aralık 2026, bitiş tarihi ise 30 Haziran 2027 olarak açıklandı. Duyuruda, programa yalnızca üniversite öğrenimine devam eden öğrencilerin başvurabileceği belirtildi.

Kaynak: Mecnun Çali