2025 senesine kadar Yapay Zeka bağlantılı olarak 85 milyon iş yok olacak, aynı şekilde açıklama yapıldıktan sonra aynı açıklamada 97 milyon yeni iş ya da istihdam kapısının oluşturulacağı ile ilgili yeni iş yaratılacak.

2025 senesine kadar yükselecek olan meslek grupları sıralamasında zirvede veri analizleri bulunmaktadır. Veri analizi işlerini genel itibariyle sırasıyla yapay zeka ve makine öğrenmesi uzmanları ile büyük veri uzmanları ve Dijital Pazarlama ile strateji uzmanları ve süreç Otomasyonu uzmanları ile iş geliştirme profesyonelleri dijital dönüşüm uzmanları, bilgi güvenlik uzmanları ile yazılım ve uygulama geliştiricileri ve nesnelerin interneti uzmanları takip etmektedir.

2025 senesine kadar iş sayısında belli bir düşüş meydana gelecek ilk 10 meslek grubunda ise daha çok veri girişi, geri bildirim, idari ve yürütme sekreterliği defter tutma görevlileri, muhasebeciler ve denetçiler ile fabrika işçileri ticari hizmetler müşteri bilgilendirme ve müşteri hizmetleri çalışanları genel ve operasyon müdürleri mekanik ve makine tamircileri malzeme kayısısı çok tutma memurları bulunmaktadır.

Konu ile alakalı makalede PVC Afrika inteligen küresel Yapay Zeka çalışması raporuna değinilerek 2030’a kadar Yapay Zeka anan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya &f 26 ile 15,7 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor. PWC robotlar gerçekten isteklerimizi çağıracak mı? Rapora göre yer verilen bilgilerde birkaç sene içerisinde işlerin yüzde üçünün yapay zeka tarafından otomatikleştirilmiş, %30’lara kadar da işlerin yüzde otuzunu ve düşük ücretli işçilerin %44’ünün de tehlike altında olacağı belirtiliyor.

Özellikle son birkaç sene içerisinde artık insanların iş hayatından yavaş yavaş uzaklaşmaları ve bunun neticesinde Yapay Zeka robotlarının iş görmeleri beklenmektedir. Bu durum Aslında Yurtiçi Hasıla ya da Yurtiçi Gayri safi milli hasılanın oranlarında çeşitli değişikliklerin meydana gelmesine sebep olacağı belirtilmektedir.

Corona virüsünün meydana gelmesi Aslında dijitalleşmenin gelişmesine katkı sağladı. Çünkü artık insanlar mesafenin korunması adı altında çeşitli dijital platformlarda işlerini yürütme amacı ile uğraşmaktadır

Editör: Wan Haber