Çok kısa süre içerisinde efsane marka Nokia katlanabilir akıllı telefon üreterek piyasaya sunacak. Nokia’nın böyle bir projeyi finanse edip edemeyeceği ile ilgili tartışmalar sürerken firma yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarda Efsanenin mükemmel bir ürün ile tekrar telefon piyasalarını kasıp kavuracağı belirtildi.


Nokia ile ilgili bilgilerin genel itibariyle güvenilir bir kaynağı olarak da adlandırılan Nokia hem Globalde son 4 yıl içerisinde yürütmüş olduğu bir proje olan Nokia Mobile ile ilgili tweetler atmaya başladı. Kaynaklarına göre Katlanılabilir Nokia telefon projesi hala hayatta ve geliştirilmeye devam ediyor. 
Bu bilgi doğrultusunda Nokia logolu katlanılabilir bir akıllı telefon görmek artık mümkün hale gelecektir. Fakat Nokia mobil böyle bir cihazı geliştirebilmek amacıyla daha finansal güce sahip olmadığının da altını çizilmesi gerekir. Bir zamanlar hemen hemen herkesin küçüklüğünü süsleyen cep telefonu modeli markalarını oluşturan Nokia özellikle de son zamanlarda diğer telefon firmalarının yükselişe geçmesi ile üretimi adeta durdurarak köşesine çekildi.


Bazı kullanıcılar, bahsettikleri Nokia Mobile akıllı telefon olmalı şeklinde uyardı. Çünkü Nokia 2720 de katlanılabilir bir telefon olarak kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Oldukça beğenilen bu modelin başka segmentlerdeki türevleri de ortaya çıkacak mı diye beklenirken Nokia bütün üretim mekanizmalarındaki çatklarını durdurmayı tercih etti. 


Günümüz koşullarında katlanabilir akıllı telefon modelleri üreten firmalar genel itibariyle Huawei, Samsung gibi dünya çapında faaliyet gösteren ürünlerdir Özellikle de Huawei Mate X gibi mükemmel bir performans ve mükemmel bir dizayn ile oluşturulmuş cep telefonu gibi markaların Piyasayı ele geçirmesinden sonra Nokia bu tip firmaların ya da bu tip ürünlerin karşısına nasıl geçecek bekleyip görmek lazım.


Akıllı telefon piyasasında bir firmanın bir başka firmaya fark atmasının en önemli yollarından biri bir önceki üretmiş olduğu ürünün bir kat daha fazla iyisini üretmesinden geçmektedir. Bu sebeple uzun süredir telefon piyasasında sessizliğini koruyan Nokia az önce yukarıda da bahsedilen dünyaca ünlü telefon üreten firmalara karşı nasıl bir teknolojik harika yaratacak hep birlikte bekleyip görmek lazım.

Editör: Wan Haber