Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, Van’da bir basın açıklaması yaptı. Elmalı, her kesimin partisi olduklarını belirterek, “Türkiye Değişim Partisi, 67 ilde teşkilatlanmasını bitirdi ve artık seçimlere girmeye hak kazandı. Bundan sonra seçim pusulalarında kalbimizi koyduk. Partimiz yeni bir parti. Bu anlamda partimiz ne sol bir parti ne de sağ bir parti, biz merkezde bir partiyiz. Biz derdi vatan, bayrak, millet olan her kesimin partisiyiz” dedi.  

‘50 artı 1 tartışması var’ 

50 artı 1’e değinen Elmalı, “50 artı 1 tartışması var başkanlık sisteminde. 50 artı 1’i zorunlu ittifaklar yarattı. Dolayısıyla bu zorunlu ittifaklar nedeniyle de Cumhurbaşkanlık seçimi zorlaştırdığına dair, bugün sayın Cumhurbaşkanımızın Saadet Partisi Başkanı ile yaptığı görüşmeden sonra bir açıklama var. Erzurum AK Parti Milletvekilinin bu konu hakkında bir açıklaması var ve sayın Cemil Çiçek’in bir açıklaması var. Bu başkanlık sisteminin çöküşünün sinyalleridir. Başkanlık sistemi inşa edilirken hukukçulardan, sosyologlardan, devlet adamlarından fikir alınmadan veyahut alınan fikirlere dikkat edilmeden, tartışılmadan ‘ben yaptım, oldu’ zihniyetinin bir sonucudur. 50 artı 1’i koyan da bugünkü iktidardır” diye konuştu.  

‘Kayyımlar son bulacak’ 

Elmalı, Van’ın sorunlarına da dikkat çekerek Türkiye Değişim Partisi ile birlikte kayyımların son bulacağını da vurguladı. Elmalı, sözlerini şöyle tamamladı:  

Van, Doğu’nun Paris’i olarak bilinen bir şehirdi. Van şu anda prefabrik bir şehre dönmüş. Her gelen milletvekili otogar yapacağım dedi. Her gelen milletvekili adayı otogar yapacağım dedi, prefabrikle donattı. Van’ın stadyumu derme çatma, tamir yapılmış yerine konulmuş. Van’ın ülkedeki değeri dikkate alındığı zaman Van bu otogarı, stadyumu hak ediyor mu? Aşırı derecede çarpık kentleşme var. Van’da bir sürü işletme var ama iş yok. Van’ın elinden tarımı, hayvancılığı, sınır ticaretini alırsanız bu insanlar nereye gider? Bu insanlar göç eder. Hükümet yıllarca Van’ı ihmal etmiş. Van’ın geri kalmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de Van’daki kayyım olayıdır. Çünkü bürokrat siyaseti bilmez. Bürokrat hizmet etse de burada etmese de burada. Burada siyasetçi olmak zorunda. Türkiye Değişim Partisi ile birlikte kayyımlar son bulacak. Bir kere Van kalkınacak ki Doğu Anadolu Bölgesi kalkınsın.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber