AK Parti Van Milletvekili aday adaylığını açıklayan Mehmet Utku, bugün AK Parti Van İl Başkanlığına giderek resmi başvurusunu yaptı. AK Parti Kurulduğu günden bugüne partinin çeşitli kademelerinde görev yapan Utku, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde de bulunmuş ve kentte ‘Gençliğin abisi’ olarak biliniyor.

AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım’a başvuru dosyasını teslim eden Utku, “Partimizin kuruluşundan bugüne teşkilatımızın tüm kademelerinde (gençlik kollarından il yönetimine) görev yapmış süreç içerisinde sahanın tamamını gezmiş ilimizin sorun ve problemlerini sahada müşahede etmiş ve bunu kendisine dert etmiş biriyim. Bugün itibariyle Serhat şehrimiz Van’ın ve halkımızın sorunlarının çözümü noktasında vekalet alıp çözüme ulaştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en yüksek ses, ve inanmış bir kararlılıkla çözümü noktasında bir mücadele ve gayret ortaya koyabilmek adına aday adayıyım. Van sevdamı ve Van hayalimi gerçekleşebilmesi için özlenen ve beklenen Van’ın hak ettiği değeri bulabilmesi için halkıma hizmet etmek bu şehre olan vefa borcumu ödemek adına bu sürecin içerisinde olacağız.” İfadelerini kullandı.


Mehmet Utku Kimdir?

1976 Van Muradiye doğumlu. İlk orta lise  eğitimini Van'da tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Organik Tarım mezunudur. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler öğrencisi, evli ve üç çocuk babasıdır. 2001-2004 AK Parti kurucu gençlik kolları başkan yardımcılığı, 2004-2008 gençlik kolları il başkanlığı 2009-2011  İl yönetim kurulu üyeliği, ilçe koordinatörlükleri. 2011-2014 il yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı. 2014-2018 Tuşba ve Büyükşehir Belediye meclis üyeliği ve meclis grup başkanvekili, grup Sözcülüsü. 2014-2017 Türkiye gençlik vakfı TÜGVA Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Editör: Wan Haber