Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van il Teşkilatı yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DEVA Partisi Kurulduktan kısa bir süre sonra hızlıca teşkilatlanma çalışmalarına başladı. 39 il başkanı ve kurucu üyesini belirleyen parti, Van’da il başkanlığına Semra Odabaşı’nı getirdi. İl Başkanı Semra Odabaşı dün Partinin Kurucu Üyeleri ve Van İl Başkanlığı üyeleri ile bir otelde basın toplantısı düzenledi. DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Avcı burada yaptığı konuşmasına Van’da meydana gelen uçak kazasında ve Siirt’te terör saldırısı sonucu şehit olan emniyet mensuplarına başsağlığı dileyerek başladı. Avcı, “Demokrasinin, tüm yurttaşlarımızın gönlünde, aynı zamanda zihninde doğru bir perspektif ile filizlenmesi amacıyla yola çıkmış olan partimizin, genel merkez teşkilatlanmasının ardından il Başkanlığı kurucu heyet atamaları hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Mayıs ayı itibariyle Türkiye geneli 18 bölgede oluşturmuş olduğumuz komisyonlarımızla 81 il ve 922 ilçede teşkilatlanma çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 39 il Başkanlığı ve kurucu heyet atamalarını gerçekleştirdik.” Dedi.

"BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK"

Türkiye geneli almış oldukları başvuruların sayısını açıklayan Avcı şunları söyledi: “Şahsımın sorumlu olduğu Van ilinin, Kurucu il başkanı ve kurucu heyet atamasını Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın görevlendirmesiyle 9 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdik. Gerçekleştirmiş olduğumuz atamalarımızın partimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Şu ana kadar teşkilatlarımızda görev almak üzere Türkiye geneli 100 bin kişinin üzerinde web tabanlı almış olduğumuz başvurularda partimize olan ilginin somut bir örneğini yaşamaktayız. Van ilinde teşkilatlarımızda yer almak için 13 Haziran 2020 itibariyle, web tabanlı yapılan 1.127 başvuru ve doğrudan talepte bulunan gönüldaşlarımızla birlikte toplamda 1.500 civarında başvuru aldık.”

LİSTEDE KİMLER VARDI?

Avcı konuşmasının devamında, “Telefonla, dijital ve fiziki ortamda yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Van ili dahil toplamda 8 İl’den sorumlu olduğumuz 16. Bölge komisyonumuzun raporu doğrultusunda, genel merkezimiz üst kuruluna 10 kişilik aday listemizi yaklaşık 1 ay önce sunduk. Sunmuş olduğumuz listede özellikle parti tüzüğümüze de uygun bir çalışma metoduyla 4 kadın adayımızın olması yönünde ciddi gayret sarf ettik. Üst kurulda yapılan istişareler sonucunda alışagelmişin dışında kadın il başkanımızla birlikte kurucu heyet içerisinde 3 kadın adayımızın ataması ile bütün kadın adaylarımızın atamaları gerçekleşti. Tabi ki bu süreçte farklı illerin yer aldığı komisyonlarda ki görevlerine rağmen, bilgi ve deneyimleri ile komisyonumuza katkı sağlamaktan imtina etmeyen ve bugünde bizlerle birlikte olan Vanlı kurucu üyelerimiz Sayın Evrim Rızvanoğlu, Sayın Kerem Altun, Sayın İkram Dinçer’e huzurlarınızda komisyonumuz adına teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA UMUT OLACAĞIZ”

İl teşkilatını tanıtan Avcı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “İl başkanı olarak atanan Sayın Semra Odabaşı, kurucu heyetimizde yer alan Sayın Fuat Yaşar Atan, Sayın Afet Kuşman Özkaçmaz, Sayın Cengiz Erbenzer, Sayın Özlem Tanju, Sayın Erkan İrven, Sayın Rabia Aslan’ı tebrik ediyor kendilerine başarılar diliyoruz. Ülkemizin bu zorlu süreçten çıkması için gösterilen gayreti gördükçe gelecekte ki iktidarımızda müreffeh bir Türkiye’yi nasıl inşa edeceğimizi hayal etmek hiçte zor olmuyor. Yurttaşlarımızın önemli bir kesimi tarafından büyük bir umut hatta son bir umut nezdinde değerlendirilen hareketimiz gün geçtikçe güvenini arttırmakta ve kitlelerin daha geniş haliyle büyümektedir. Allah, gittiğimiz bu yolda fitne ve iftiralardan bizleri uzak tutsun.  Hepimiz için bu anlamlı yürüyüş ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Yolumuz açık, yürüyüşümüz daim olsun.”

"DEVA OLMAYA GELDİK"

DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı da şehit olan emniyet mensupları için başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Türkiye’de ve bölgede yaşanan sorunların farkında olduklarını aktaran Odabaşı şunları söyledi: “Ülkemizin son yılarda ki gidişatını hepimiz biliyoruz. İnsanların gözlerine baktığımızda tebessümlerinin kaybolduğunun hepimiz farkındayız. Elbette yükümüz ağır. DEVA olmaya geldik. Hiçbir şekilde ötekileştirme yapmadan. Umarım umutlarımızı gerçekleştirip sonunda refaha kavuşuruz. Türkiye toplumunda sosyokültürel çözülme yaşanıyor hepimiz bunun farkındayız. Değerlerimiz aşınıyor sosyal değişmenin en bariz örneği gençlerimiz. Gençler mutsuz ve umutsuz gençlerde gelecek kaygılı ve gençler çıkmaz sokakta. Bir öğretmen, anne ve kadın olarak bunun farkındayım ve onun için buradayız.”

EĞİTİM VURGUSU YAPTI

“Çocuklarımıza baktığımızda nitelikli bir eğitim veremediğimizin farkındayız” diyerek eğitime vurgu yapan Odabaşı, “Yeni bir dil ve yeni bir söylem çağı okumamız lazım. Artık her şey eskisi gibi olmayacak derken teknolojinin bir devinim yarattığının farkındayız. Problemin kaynağı olan zihniyetin mevcut problemi çözümü mümkün görünmüyor. Ülkemizde hayatın her alanında yargıda, adalette idarede eğitimde sağlıkta istihdam ihtiyaç duyulan barış huzur ve refahın sağlanması ancak istikrarın kalıcı kılınması kuralların ve kurumların esaslı devamlılığı ile sağlanabilir. DEVA partimiz yeni bir konseptle toplumumuzun önüne koyacağı değişim programıyla ana akım bir parti olarak iktidara yürümektedir. Ülkemizin adalet ekonomi özgürlükler ve adalet can yakıcı 3 önemli sorunu olduğunu biliyoruz. Bu sorunları çözecek hem niyetimiz var hem kapasitemiz var. Azimliyiz birlikte çözeceğimize inanıyoruz. Toplumu birleştirmek için yola çıktık hiçbir zaman ayrıştıran olmayacağız. Bölgemiz ve ilimiz ayrıştırıcı kutuplaştırıcı politikalardan artık yorgun düştü.” İfadelerini kullandı.

“BİZ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Van’da kadın il başkanı olmasıyla ilgili de konuşan Odabaşı son olarak şunları söyledi: “Biz susmadık, susmayacağız. Çünkü vicdanımız rahat değil. Karar verdik çalışıyoruz. Şu an da beklentimizi bir ülkenin ihtiyacı bir ülkenin beklentisidir. Ekonomimizin iyi gitmediğini bilmeyen yoktur. Peki, ne yapacağız? Önce ekonomide şeffaf olacağız tutarlı olacağız.  Öngörebilir olmak zorundayız. Bölgemizin en önemli sorunu, Kürt sorunu masaya yatıracağız. Bu memleket, bu topraklar hepimizindir. Ne benimdir size vereceğim, ne sizindir bana vereceksiniz. Biz hepimiz buranın sahibiyiz. Biz olmak zorundayız. Ben çocukların gözlerinde korku değil, geleceğe bakan pırıl pırıl gözler görmek istiyorum. Ben genç kızları ve kadınları dışarda görmek istiyorum huzurlu, mutlu işlerinin başında. Van gibi bir yerde ilk kadın başkan olmak istemezdim. Birçok kadın başkanların yanında olmak isterdim.” Yeni Doğu Gazetesi

Editör: Wan Haber