İyi Parti adalet ve hukuk politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Bahadır Erdem Ankara Koleji’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde 4 yıllık Hukuk Fakültesi eğitimini bitirdi. Bahadır Erdem buradaki eğitimlerinden hemen sonra Profesör unvanını almayı başardı.

İstanbul Üniversite de pek çok önemli görevleri yürüten Profesör Doktor Bahadır Erdem Özellikle de geçmiş senelerde vermiş olduğu bir röportajında muhalefetin, seçmenin problemlerine tercümanlık etmediğine dair çeşitli konuşmalar da bulunmuştu.

2017 senesinde CNN TÜRK ekranlarında Şirin Payzın’ın sunduğu programa konuk olan Profesör Doktor Bahadır Erdem, muhalefetin seçmenin dilinden konuşmadığını iddia etmişti. Son zamanlarda adı sıklıkla gündeme gelen ve yaptığı çeşitli açıklamalar sebebiyle iyi Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ dahi, Bahadır Erdem'i iyi Parti’yi kuruluş amaçlarının dışına taşımakla suçlamıştı.

Bahadır Erdem Kimdir?

  • Sami ve Bingül Erdem’in çocukları olan Bahadır Erdem 1964 tarihinde dünyaya gelmiştir. Aslen Malatya Darendeli olan Bahadır Erdem ailesinin tek evladıdır.
  • 1983 tarihinde TED Ankara Koleji’ndeki eğitimini tamamlayan Bahadır Erdem 1987 tarihinde İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesindeki eğitimini tamamlayarak diplomasını almıştır.
  • 1992 tarihinde yayınlamış olduğu tezi ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü özel hukuk bölümünden yüksek lisans ve aynı şekilde 1998’de yazdığı doktora tezi ile de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü özel hukuk bölümünden doktora unvanını alan Bahadır Erdem 2000 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi devletler özel hukuku anabilim dalına Yardımcı Doçent 2004 tarihinde ise aynı anabilim dalında Doçent ve 2009 tarihinde ise İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi milletlerarası özel hukuk anabilim dalında Profesör oldu.
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde kanunlar ihtilafı ve milletlerarası özel hukuk başta olmak üzere uluslararası Fikri mülkiyet hukuku ve uluslararası bireysel davalar ile yabancı hukuku ve Türk vatandaşlık hukuku dersleri veren Profesör Doktor Bahadır Erdem 27 Kasım 2007 tarihli ve 5718 sayılı milletlerarası özel hukuk ve usul hukuk hakkında kanunun bütün hazırlık çalışmalarında bulunmuş ve aynı zamanda Adalet Bakanlığı Komisyonu üyesi olarak kanunun kabul edilmesine katkı sağlamıştır.

İyi Parti’li Bahadır Erdem

Profesör Doktor Bahadır Erdem iyi Parti’nin adalet ve hukuk politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini halen yürütmektedir.

Profesör Doktor Bahadır Erdem en son Vatan Partisi genel başkanı Doğu Perinçek ile beraber katılmış olduğu bir televizyon programında Doğu Perinçek’in “Biz bir tek gemide yaşıyoruz, O da Recep Tayyip Erdoğan’ın gemisidir. Bu gemide olmak zorundayız.” gibi söylemlerine karşı “Artık yeter! Bu nefret söylemlerini bir tarafa bırakın, halk artık sizin bu düşmanca tavırlarınızdan bıktı.” şeklindeki sert çıkışıyla gündeme gelmişti.

Editör: Wan Haber