TRT 1 ekranlarında Pazartesi Akşamları izleyiciyle buluşmaya devam eden Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında milyonlarca hayran kitlesi vardır. Ekranlara gelmiş olduğu ilk günden itibaren zirveden düşmeyen dizi, Uyanış Büyük Selçuklu 1 Mart pazartesi Yani bu akşam 23. yeni bölümüyle ekranlara gelecek.

  • Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan'ın hayatını kaybetmesinin sonrasında tahta yerine geçen Melikşah ile oğlu Sencer'in Hayat hikayesini dile getiren 'Uyanış Büyük Selçuklu' dizisinin yeni bölümünde neler yaşanacak?
  • Kılıç Arslan'ın Anadolu'ya gitmekte olduğu hurafe bilgisini duyurarak markusu tuzağa çeken Melikşah, onun hayatına son verip Tapar’ım öcünü almıştı.
  • Markus hayatını kaybetmesiyle kutsal mızrak da selçuklu'nun önüne Böylece geçmiştir.
  • Bizans açısından hayatı bir kıymete sahip olan ve Hristiyanlık aleminin kutsal değerlerinden biri olarak da görülen bu Mızrak’ı Melikşah'ın almak açısından Acaba ne yapacaktır?

Diğer taraftan konuya bakıldığında Melikşah'ın kutsal mızraklı ele geçirmesi ve topraklarına sızmış olan haçlıları sindirmesi İslam aleminde ki itibarını daha da artırmıştır.

Hasan Sabbah, Melikşah'ın parlayan yıldızını yok etmek amacıyla ne yapacaktır?

Tüm bu amaçlar doğrultusunda izakyol ile Hasan sabbahı Tekrardan bir araya getirecek kanlı eylem nedir?

Melikşah ile arası giderek açılmakta olan ve onunla ulaşamadı bir noktaya varan tekiş melikşah'ı tahttan indirmek ile sonuçlanabilecek her türlü yola başvurmaya hazırdır. Devletin içerisinde bulunmuş olduğu siyasi ve sosyal çalkantıyı bahane etmek suretiyle Selçuklu Devleti'nin kurucusu faktörü olan ve bel kemiğini meydana getiren Türkmen beylerini melikşah'a karşı etrafında Birlik olmaya çağıracaktır.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi 23. yeni bölümüyle bu akşam saat 20:00’ da TRT 1'de!

Editör: Wan Haber