TRT ekranlarına seyirciyi savaş sahneleriyle gururlandıran Uyanış Büyük Selçuklu yeni bölümüyle bu akşam izleyicinin karşısında olacak.

Her hafta büyük izleyici kitlesi tarafında ilgiyle merak edilen Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Devleti’nin yönetiminde etkin bir rolü olan Nizamülmülk karakterini canlandıran Mehmet Özgür başarılı performansıyla seyircinin dikkatinde kaçmadı.

Youtube kanalında oyuncular ile yapılan röportajlarda Nizamülmülk’ü oynayan oyuncu Mehmet Özgür şu ifadelerden bulundu.

 “İlk çektiğimiz savaş sahnesi. Kondüsyon olarakta çok hazır değildim o dönem. Gerçekten inanılmaz bir performans isteyen bir sahneydi o. Çünkü yaklaşık 7-8 gün olay mahalinde çalıştık. Sonra zırhları giydik. Çalışırken zıhrlarımız yoktu. Sonra balta geldi. Balta gerçekten çok ağır. Aşağı yukarı 6-7 kilo vardır. Ve zemin kum oldu birden. Hepsi üst üste koyduğunuz zaman ciddi bir performans gerekiyordu. Ama o gün böyle ilahi bir güç geldi hepimize. Çok keyifle çektik. Fakat ikinci günün sonunda yardımcı yönetmen arkadaşım Bekir. Onu sonradan anlatıyor hatırlamıyorum bile. “Mehmet abi çekebilecekmiyiz bu sahneyi?” diye sormuş. Sadecece bunu yapmışım (Kafasını iki yana sallıyor) O sahneden sonra iki gün ben kolumu kaldıramadım. Çünkü kolum ciddi anlamda ağrıyordu ve açamıyordum. Baltanın ağırlığından dolayı. Çok ciddiydi. At konusunda mesela o gün ilk defa dört nala çıktım o sahnede. Bundan 15 yıl önce çok küçük bie eğitim almıştım ama o kadar süratli dört nal yapmamıştık. O gün cidden enteresan bir şey oldu. Birisi ruhuma bir şey üfledi. Ve elimde baltayla atla dört nala çıktım. Baktım ki çok kolay ve zevkliymiş. Ondan sonra da zaten dört nalı hiç bırakmadım.”

Editör: Wan Haber