Tarih kokan dizi Uyanış Büyük Selçuklu, 30 bölümdür ekranlara gelmeye devam ediyor. Birbirinden muhteşem bölümleri ile tarih severleri kendine hayran bırakıyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin izleyenleri her bölümde ekrana kilitlenmeye devam ediyor. 30 bölümdür yayınlanan dizinin yeni bölüm fragmanı izleyicilerine sunuldu. Dizi sevenler yeni bölüm için gün saymaya başladı. Muhteşem tarih dizisi 10 Mayıs yani bu akşam ekranlarda olacak. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin 30. bölümünde neler oldu ve 31. bölümde neler olacak?
Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin konusu nedir?
Selçuklu Hükümdarı olan Sultan Alparslan öldü ve ardından tahta geçen Melikşah, tahta geçtiği gün büyük bir acı ile burun buruna geldi. Melikşah, tahta geçer geçmez sevdiği kadının ölüm haberini alır. Kıpçak hatunu Başulu, onun bebeğini doğururken hayatını kaybetmiştir. Melikşah bu durum karşısında deliye döner ve iyice düşündükten sonra bebeği Nizamülmülk’e teslim eder. Bu bebeğin devlet devamı için iyi olmadığını düşünür ve içi ne kadar yansa da bebeği bir dahagörmemek üzere terk eder. Melikşah, Selçuklu Devleti için elinden geleni yapar ve büyük bir güç devleti oluşturur. Büyük bir güç sahibi olan Melikşah, bir yandan biriken düşmanları ile yüzleşir. 
Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin oyuncuları kimlerdir?
Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Mehmet Özgür, Sevda Erginci, Sezin Akbaşoğulları, Gürkan Uygun, Hatice Şendil, İsmail Ege Şaşmaz ve Aytek Sayan gibi isemler yer almaktadır. Birbirinden muhteşem oyunculuklar sergilemektedirler.
Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin 31. bölümünde neler olacak?
Melikşah’a bir pusu Mitras’dan gelecektir. Melikşah herkesin kendine bir oyun oynadığını geç de olsa fark eder. Bu tuzak karşısında ne yapacağını düşünmeye başlar. Sencer intikam yemini etmiş ve intikamı için çalışmaya başlamıştır. Faysal’dan büyük bir intikam almak ister. Sencer’in babası ile konuşması oldukça dikkat çekici bir sahne olmuştur. Diğer yandan Melikşah hem üzerine oynanan oyunları yıkmak ister hem de topraklarına toprak katmaya devam etmek ister. Babasının izinde giden Melikşah, babasının tüm hedeflerini tek tek gerçekleştirmek için devam etmektedir. 

Editör: Wan Haber