Dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, Suskunlar dizisi ile büyük bir beğeni toplamıştır. Kim Milyoner Olmak İster ile ekranlarda bulundu. 2016 senesinde ise Faslı oyuncu iman Elvan ile hayatını birleştirdi. Peki kimdir Murat Yıldırım? İşte Murat Yıldırım’ın kim olduğu, eşi, hayatı, biyografisi...

1979 senesinde Konya’da dünyaya gelen Murat Yıldırım, 2008 senesinde kendi gibi oyuncu olan Burçin Terzioğlu ile evlendi. Fakat bu evlilik sadece 4 yıl sürdü, hemen akabinde boşandılar. Tuba Büyüküstün ile başrollerinde oynadığı Asi dizisi ile Yıldızı Parladı, Murat Yıldırım'ın dizileri ve filmleri haberin detayında...

Murat Yıldırım Kimdir?

Türk dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, 13 Nisan 1979 tarihinde Konya’da dünyaya gelmiştir. Annesi ile babası aslen Mardinli olan oyuncu, babasının öğretmenlik görevi sebebiyle 1979 senesinde Konya’da doğdu. Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi makine mühendisliği bölümündeki eğitimini tamamlamıştır.

Murat Yıldırım Tiyatroya Hep İlgiliydi!

Henüz küçük yaşından itibaren tiyatroya ilgili olan Murat Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi oyuncularına katılıp 3 sene boyunca amatör bir şekilde tiyatroda yer aldı. Arkadaşları aracılığı ile televizyon dünyasına adım atan Yıldırım’ın Televizyonu ilk tanışması ise 2003 senesinde Ölümsüz Aşk adlı dizinin bir bölümünde küçük bir rol karakterini canlandıran Yıldırım Daha sonrasında ise Büyük Yalan adındaki dizide yer aldı. 2006 senesinde ilk uzun metrajlı dizisi olan fırtına adlı projede başrol oynayarak tanındı. Aynı senin sinemada Altın Portakal ödülüne aday olan Araf filmi ile ilk defa sinemada yer aldı ve başrol oynadı.

Murat Yıldırım Asi Dizisi İle Çıkış Yapmayı Başardı!

Tuba Büyüküstün ile beraber başrollerinde oynadıkları Asi dizisinde Demir rolüne can veren Murat Yıldırım bu dizi sayesinde büyük bir çıkış yakalamayı başardı. 2009 senesinde ise Asi dizisinin sona ermesinden sonra TMC yapım firması ile Aşk ve Ceza adındaki dizi için anlaşmaya vardı.

10 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı!

İstanbul 19. ağır ceza mahkemesinin vermiş olduğu karara göre Murat Yıldırım uyuşturucu madde kullanmak, ve bulundurma suçundan 10 ay hapis cezası almıştır.

Şu aralar Show TV ekranlarında izleyici ile buluşan Ramo dizisinde başrol olarak oynamakta.

Editör: Wan Haber