TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşmaya devam eden Payitaht Abdülhamid dizisinin bir senaryo olmasına rağmen, bir dizi film çekimlerinden ibaret olmasına rağmen izleyici, olayları sanki gerçekmiş gibi algılıyor ve bu durum aslında tam da istenilen şeydir. Yani bir dizi, bir film ne kadar çok gerçekçi bir şekilde izleyiciye yansıtılırsa o dizinin tutulması ya da daha fazla reyting elde etmesi Böylelikle gerçekleşmiş olacaktır.

Bülent İnal’ın Sultan Abdülhamit karakterine Cihan verdiği TRT 1 dizisi Payitaht Abdülhamid dizisinin 22 Ocak Cuma Yani bu akşam ekranlara gelecek olan yeni bölümünde neler yaşanacağı ile ilgili merak artış gösteriyor.

 Diziyi izleyenlerin bu dizideki olayların bir senaristin kurgusu olarak yaklaşması ve Tarihi olayların dizide bir belgesel havasında anlatılmasını idrak etmesi şart.

 Çünkü bu dizi, bir kurgu yani gerçekler farklı dizide sergilenen karakterler ve oynanan figürler farklı. Fakat diziyi severler kendini o kadar çok Kaptırdı ki bu diziye sanki gerçekte her şey yaşanmış öyle olmuş gibi lanse edilmeye çalışılıyor.

5 sezonu ile TRT1 ekranlarında yayınlanmaya devam eden Payitaht Abdülhamid dizisinin bu akşam ekranlara gelecek olan 135. bölümünde neler yaşanacak? En son Altan Erkekli katılmıştı, Vildan Atasever’den sonra yeni bir oyuncunun daha oyuncu kadrosuna dahil olması diziyi bir Hayri hareketlendirdi. Bugün ekranlara gelecek olan 135. bölümden hem fragman hem de özet bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

 Duyun-u Umumiye İdaresi’ne olan borçların biteceğini dile getiren Abdülhamit, planını saklı tutacak. İngiltere ise şimdi çok büyük bir şekilde kozunu oynayacak. Ünlü Banker Ernest Cassel artık payitahttadır.

Saray tarafından görevlendirilmiş olan Eşref Aziz şimdiye kadar hiç duymamış olduğu gizli bir örgüt ile karşılaşacaktır. Kaşgarlı Nadir Bey'i ise büyük bir sürpriz bekliyor. Aliye ve Naime, Saliha Sultan’a tuzak kurarken Stefano da onları kendi tuzağına düşürmeyi başarmıştır.

 Emsal, Saliha Sultan’ın başına gelenler için şüphelenerek aramış olduğu kanıtı da bulunca Harem’de artık kılıçları çekilecektir.

Payitaht Abdülhamid yeni bölümüyle 22 Ocak Cuma saat 20’00’da  TRT 1’de

Editör: Wan Haber