Çarşamba Akşamları ATV ekranlarında izleyici ile buluşmaya devam eden kuruluş Osman dizisi öyle etkileyici sahnelere sahip oluyor ki izlememek büyük bir kayıp olacaktır.

 Burak Özçivit’in başrollerinde bulunduğu dizinin ikinci sezonu bambaşka bir şekilde ekranlara yansıyor. İlk sezondaki Acemilikler artık yok. Dizide hem oyunculuk performansları artış gösterdi hem de hikaye çok daha etkili bir hale getirildi.

Fakat Asıl büyük değişim görsellik alanında gerçekleşecektir.

 Savaş sahneleri artık oldukça etkileyici bir biçimde kurgulanıyor. Üzerinde büyük emekler olduğu da zaten kendini gösteriyor. Osman Bey’in haçlı ordusu ile yapmış olduğu savaşın görüntüleri de izleyenleri fazlasıyla etkiledi.

 Tabii ki bu bir dizi fakat tarihe dokunan bir yapım olması sebebiyle çok yüksek tirajlar da ilgi görüyor.

Kuruluş Osman dizisinin haşmetli görüntüleri Müslüman coğrafyasını da oldukça etkiliyor, Diriliş Ertuğrul’un devamı olan Bu proje Bir önceki dizinin ardından daha da kuvvetli bir biçimde ekranda varlık sergilemeye devam ediyor. İşte bu durumda 420 milyonu aşan Arap coğrafyasının dikkatinden kaçmıyor.

Ortadoğu’nun en büyük platformlarından birisi olan Noor Play'de kuruluş Osman dizisi de yerini almış durumda ve milyonlarca izleyici bu uygulama üzerinden bizi takip etme avantajını yakalıyor. Türkiye ile eş zamanlı bir şekilde yayınlanan bölümler Arap izleyicileri bu platforma çekmeyi başarmıştır. Türk dizileri yakın coğrafyada yine eski şaşaalı günlerine Geri dönmeye başladı.

Editör: Wan Haber