Discovery İnce, Türkiye’nin Lider içerik izleme Platformu blutv nin %35’lik hissesini aldı. Bu Stratejik ortaklık Blue TV platformunda da duyuruldu. Discovery içeriklerinin yayınlanmasını da kapsayan bu Stratejik ortaklık genel itibari ile dünyanın en önde gelen medya ve eğlence şirketi Discovery Türkiye’nin ilk ve en büyük yerel abone bazlı online video izleme Platformu olan Blue TV’ye yatırımını bugün açıkladı. Dünya genelinde Türkçe ve Arapça konuşan bütün seyircilere hizmet veren Blue TV 2016 senesindeki lansmanından bu yana orijinal içerikleri ve teknolojiye odaklanması ve 10 bin saatten fazla yerli ve yabancı içeriği ile çok güçlü bir büyüme sağladı.

Bu stratejik ortaklığın sağlaması ile beraber Türkiye’de ikamet eden izleyiciler Discovery platformunun Global ve yerel markalarındaki bütün içerikleri ve euro Sport Premium spor yayınlarını artık platformunda keyifle izleyebilecekler.

İleriki senelerde Blue TV platformuna daha fazla yatırım yapma olanağı sağlayacak olan bu Stratejik ortaklık Discovery platformunun 83 milyon nüfusa sahip olan Türkiye pazarına girişini hızlandıracak. Türkiye’de her geçen gün artış gösteren 4 milyondan fazla abone tabanında Blue TV uygulamasının güçlenmesini sağlayacak Discovery Ayriyeten Blue TV’nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası bazda dijital yayın Platformu olan Discovery + açısından Türkiye dışında kullanabilecek. Bu işlemler düzenleyici makam onayına da tabi olacaktır.

Editör: Wan Haber