Alem dergisinin kendisine sormuş olduğu sorulara cevap veren ünlü oyuncu, İskender karakterini 5 kelime ile güçlü, hırslı, vicdanlı, hassas, aşırı zengin.. Berker Güven şimdiye kadar canlandırmış olduğu roller arasında kendisine en çok benzeyen karakterlerin tiyatroda canlandırmış olduğu mobi olduğunu dile getiriyor. 15 yaşında bir çocuğa Hayat verdiğini ve yaramazlığı olsun hiperaktifliği dikkat dağınıklığı olsun kendisinin çocukluğuna benzediğini söyledi.

Role girerken zorlanıyor musunuz? şekilde kendisine yöneltilen soruya cevap olarak Bütün rollere başlarken zorlandığını dile getiren Berker Güven şu detayları açıkladı.

 Hiçbiri kolay değil, fakat girdikten sonra hiçbirinde zorlanmadım. Bir sürü özel durumlu karakter oynadım. Fakat beni en çok zorlayan İskender oldu. Çünkü yaptıklarını onaylamıyorum, yaptığı şeyleri, aldığı aksiyonları neden yaptığını biraz düşünüp anlayınca geçmişini bilince biraz daha empati kurabiliyorsun o zaman da oynayabiliyorsun diye konuştu.

Hayatında sınırlarını en çok zorlandığım bir anın oldu mu? şeklinde kendisine yöneltilen soruya cevap olarak ben her gün sınırlarımı zorluyorum, kendi hayatımda olsun, sahnede olsun, kamera karşısında olsun her gün sınırlarımı zorlayarak geçiyorum dedi.

Editör: Wan Haber