2017 senesinde vizyona giren Ayla filmi o yılın en çok konuşulan dram filmlerinden birisi olmayı başarmıştı. Hem oyuncu kadrosu hem de konusu ile gişede çok iyi bir hasılat elde eden sinema filmi bu akşam ekranlara gelecek!

Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı olan Ayla filmi bu akşam saat 20.00'de Fox TV ekranlarında izleyici ile buluşacak! Sinema salonlarını dolduran film aynı zamanda 90. Akademi Ödüllerinde 'Yabancı Dilde En İyi Film' kategorisinde yarışmak üzere aday olmuş ancak eleme sonrasında aday olamamıştır.

Ayla filminin konusu nedir?
Kuzey Kore ve Güney Kore arasında çıkan savaşta Birleşmiş Milletlerin çağrısı ile Türkiye, Güney Kore'ye tugay desteği gönderir. Tugay'ın içinde yer alan Süleyman Astsubay ise savaş yerinde anne ve babasını kaybetmiş küçük bir kız çocuğu bulur. "Ay gibi yüzü var" diyerek bu küçük kız çocuğuna 'Ayla' adını vermişlerdir. Tam bir buçuk yıl Ayla'yla ilgilenen ve onun bakımını üstlenen Astsubay Süleyman, onu Türkiye'ye götürmek için her şeyi yapar ancak Güney Kore'nin kanunlarını aşıp bir türlü Ayla'yı yanına alamaz.

Ayla filmindeki oyuncular kimler?
İsmail Hacıoğlu - Süleyman astsubay/Süleyman Dilbirliği
Çetin Tekindor - Süleyman astsubay 
Kim Seol - Ayla 
Lee Kyung-Jin - Ayla 
Ali Atay - Ali astsubay
Taner Birsel - Binbaşı Fuat
Mehmet Esen - Albay Celal
Murat Yıldırım - Üsteğmen Mesut
Erkan Petekkaya - Binbaşı İskenderun
Eric Roberts - Binbaşı General Coulter
Kim Byoungsoon - Güney Kore Generali
Altan Erkekli - Hüseyin Dilbirliği

Editör: Wan Haber