WanHaber - İstanbul / Fatma Öztürk

Van Tanıtım Günleri kapsamında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında konuşan Van Ticaret ve Sanayi (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'ın yatırıma açık bir kent olduğunu belirterek iş insanlarına çağrı yaptı.

Van'ın ciddi bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Takva, "Nuh tufanından sonra Van Gölü Havzasının ikinci hayat olduğunu düşünüyorum. Van bana göre dünyanın diğer tüm kentlerinden bu yönüyle ayrılıyor. İstanbul'dan beş kat büyük bir ilin hâlâ potansiyellerinin değerlendirilememesini Türkiye'nin her yerinde dile getiriyoruz" dedi.

takva-van-tanitim-gunleri-2

Van'ın tarihsel yapısının önemini anlatan Van TSO Başkanı Necdet Takva, aynı zamanda Van'ın her anlamda köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Takva, "İstanbullulara şehrimizi tanıtıyoruz, ayrıcalıklı güzelliklerinden bahsediyoruz. Gelin Van'ı görün, potansiyelini görün, gelirken de yanınızda yatırımcı potansiyeli olan insan getirin. İnceleyin kentimizi, potansiyeli konusunda bilgi alın" ifadelerine yer verdi.

takva-van-tanitim-gunleri-1

"BU DAVETİ SAHİPLENİN"

İş insanlarına İstanbul'dan çağrı yapan Necdet Takva, "Ticarette uygun koşullar olduğunda, kişi kendini hazır hissettiğinde elbette o yatırım olacaktır. Fakat gelip incelersiniz, bağınızı güçlü kılabilirsiniz, güncel potansiyeli hakkında bilgi almış olursunuz ve sizin dışınızda üçüncü yatırımcı potansiyeline sahip kişileri de bu minvalde şehrimize getirebilirsiniz. Bu bir açık davettir, Van Ticaret ve Sanayi Odasının açık davetidir. Lütfen bu açık daveti sahiplenin, bunu yapabilirsek binlerce kişi gelir, on yıl boyunca gelir, biz o binlerce kişiyle on yıl içerisinde ki potansiyelden sadece bir iki tane yatırımcı olanları yakalayabilirsek kendimizi şanslı hissederiz" diye konuştu.

Kaynak: WanHaber - İstanbul / Fatma Öztürk