Seda Sayan Kimdir?

30 Aralık 1961 senesinde İstanbul’da doğmuştur. Gerçek adı ise Aysel Gürsaçer olan sanatçı, müzik dünyasındaki çıkışını 1980’li yılların başlarında yaptı. “Ah Geceler”, “Ben sana demedim mi”, “Bebeğim”, “Sensizliğe Yanarım”, “Var mısın” gibi eserlerle çıkış yaptı. Uzun bir süredir televizyonların sabah kuşaklarında kadın programlarını sunmakta olan ünlü sanatçı Seda Sayan birçok dizide oyuncu olarak yer aldı.

Tamer Karadağlı ile birlikte rol almış olduğu “Fedai” adındaki dizinin bekleneni yakalayamamasının ardından müzik çalışmalarına devam etti. Bir dönem televizyonlarda yayınlanan bir yarışma programında İbrahim Tatlıses ve Muazzez Abacı ile birlikte jüri koltuğuna oturmuştur.

1987 senesinde Rıdvan Kılıç ile hayatını birleştiren ünlü sanatçı Seda Sayan’ın bu evliliği 6 ay gibi çok kısa bir süre sonra bitmesi gündem olmuştu.

1990 yılında Sinan Engin ile olan birlikteliğinden oğlu Oğulcan'ı kucağına alan Seda Sayan 6 yıl süren bu evliliğin bitmesinden sonra 1998 senesinde Soner Yapcacık ile hayatını birleştirdi. Bu evliliği de son bulduktan hemen sonra ise Mahsun Kırmızıgül’ün de bulunduğu birçok kişiyle ilişkisi olan ünlü sanatçı Seda Sayan’ın gündemde en uzun kalan ilişkisi Nihat Doğan ile oldu.

Nihat Doğan ile ilişkisini bitirdikten Kısa bir süre sonra 1 Şubat 2008 tarihinde kendisinden 23 yaş küçük olan şarkıcı Onur Şan ile evlendi. Onur Şan'dan 2010 senesinde  ayrıldı. Türkiye’nin ilk haftalık kadın dergisi olan Seda magazinin editörlüğünü yaptı. Global yapım aracılığı ile oluşturulan “Artık Susma” isimli programda Seda Sayan ve Uğur Arslan stüdyodaki  konukları ile her gün faili meçhul cinayetleri çözmeye çalışmaktaydı.

İzdivaç programlarını sunan Seda Sayan en son yemek programları ile gündeme geldi. Hemen her dönem adından söz ettirmeyi Başaran ünlü sanatçılardan biri olan Seda Sayan popülaritesi hiç bitmeyen biridir.

Editör: Wan Haber