ATV'nin reytingi bol trend dizilerinden olan ve her Çarşamba reyting rekorları kıran Kuruluş Osman'daki Lena Kimdir? Kuruluş Osman Lena Hatun Kimdir? Kuruluş Osman'daki Lena rolünü oynayan ünlü oyuncu Seray Kaya kimdir? Seray Kaya aslen nereli ve kaç yaşında?

LENA HATUN KALEYE GİTTİ

Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'in ağabeyi Savcı Bey'in eşi olan Lena Hatun, kalede esir olan çocuğunu kurtarmak için kaleye gitti. Oğlunu son kez görmek isteyen Lena Hatun zindanda tutsak bulunan oğlunu gördü ve akabinde elindeki zehirle intihar etmek istedi. İntihar girişimi başarısız olan Lena Hatun'da oğlu gibi zindana atıldı. Osman Bey'in girişimi ve kurduğu pusu neticesinden düşman elinden kurtulan Lena Hatun ve Bayhoca obayaya geri döndü. Peki kimdir bu meşhur Lena hatun?

SERAY KAYA KİMDİR?

Seray Kaya, 4 Şubat 1991 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lise eğitiminden sonra Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi almıştır. İlk kez 2012 yılında yayınlanan Huzur Sokağı adlı dizide rol almıştır. Fox TV'de yayınlanan Kadın dizisindeki Şirin rolüyle tanınmıştır ve Türkler Geliyor Adaletin Kılıcı filminde Maria rolünü canlandırmıştır.

SERAY KAYA ROL ALDIĞI YAPIMLAR

2019 : Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı2012 : Huzur Sokağı2014 : Kocamın Ailesi2016 : Gülümse Yeter2017-2020 : Kadın2020 : Kuruluş Osman

Editör: Wan Haber