Dünya’ya nam salmış ünlü variety dergisi, Global medya sektöründe bulunan en etkili 500 iş insanının listesini açıkladı. TV8 patronu Acun Ilıcalı, 3. kez listede bulunmayı başardı. 2020 tarihinde sinema, müzik ve teknoloji gibi eğlence sektörlerinde en başarılı bütün isimlerin bulunduğu en etkili 500 iş insanı listesinde Türkiye’den Acun Ilıcalı yer aldı.

Her sene belirlenen ve 4. kez açıklanan en etkili 500 iş insanı listesinde Medya grubunun zirvesinde 341 Amerikalı, 40 İngiliz, 12 Çinli, 11 Fransız, 10 İtalyan, 9 Kanadalı, 8 Hintli, 6 İspanyol ve pek çok milletten isim yer aldı.

Amazon kurucusu The Walt Disney ceosu  Robert Chapek, Jeff Bezos,  netflix dijital formunun sahibi Reed Hasting Oprah Winfery gibi dünya genelinde tanınmış ünlülerin bulunduğu listeye Türkiye’den girebilen tek kişi Acun Ilıcalı oldu.

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, Global medya piyasasında 500 en etkili iş insanı listesine 2018 ve 2019 tarihinden itibaren 3 kez dahil edildi.

Acun Ilıcalı özellikle de dünya çapında izlenen çeşitli yarışma programlarını Türk diline ve Türkçe versiyonuna uyarlayarak çeşitli kazanımlar elde etmektedir. Başta TV8 kanalında yayınlanmakta olan O Ses Türkiye, Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi pek çok formatta program yapan Acun Ilıcalı harika işlere imza atıyor.

En son yapmış olduğu açıklamada netflix film izleme Platformuna benzeyen Exxen platformunu oluşturduğunu kamuoyu ile açıklayan Acun Ilıcalı, Hatta 2021 senesinin ocak ayından itibaren bu platformda yayınlanacak olan çeşitli dizi ve eğlence programlarının müjdesini dahi verdi.

Editör: Wan Haber