Geçtiğimiz haftalarda Deniz Seki, Star TV'de yayınlanan İbo Show programına konuk olmuştu. İbrahim Tatlıses, aşkı unuttuğunu ve Seki'den aşkı kendisine tarif etmesini istemişti. Seki, "Senin başka aşkların var. Çocukların, torunların var. Meslek aşkın var." demişti. 

Bunun üzerine İbrahim Tatlıses, "Anlat anlat da yüzüme kimse bakmasın." diye konuşmuştu. Bu lafların üzerine Seki'ye kızan İbrahim Tatlıses, ünlü şarkıcıya kilosu ile ilgili şaka yapmıştı. 

Uzunca bir süredir kilo veren ve fit bir görüntüsüyle magazin gündeminden düşmeyen Seki'ye, "Hani zayıflamıştın! Davul gibi olmuşsun!" ifadelerini kullanmıştı. Tatlıses'in bu sözleri kendisine söylemediğini düşünen Seki, ünlü şarkıcıyı duymamıştı.

24 yıl önce müzik serüvenine başlayan 50 yaşındaki Deniz Seki, Hürriyet gazetesinden Orkun Ün'e bilinmeyenleri anlattı. Hayatına dair açıklamalarda bulunan Seki, İbrahim Tatlıses'le ilgili konuştu. 

 Sizin annenize düşkünlüğünüzü biliyoruz. Son zamanlarda rahatsızdı. Nasıl şimdi? Görüşebiliyor musunuz?
Biraz rahatsız anneciğim ama dün akşam beraberdik. Kardeşlerim, annem ailece yemek yedik. Çok mutlu oldu. Ben de geceyi bulutların üstünde uyuyarak geçirdim.

Peki pandemi nasıl geçiyor? Karamsarlık seviyeniz ne boyutta
Orkun, ben çok umut dolu bir kişiliğe sahibim. Asla motivasyonumu düşürmedim. Bugünlerin geçeceğini biliyorum. Kendime yatırım yaparak değerlendiriyorum süreci. Bunların hepsi bizler için bir imtihan.

Bu süreçte en çok neyi özlediniz?
Sahile gitmeyi, deniz kenarında yemek yemeyi çok özledim. Tatil yapmayı çok özledim. Kilo verdim ya, sık sık bikini ve mayolarımı açıp açıp bakıyorum. Hatta terasıma iki şezlong bir şemsiye sipariş ettim! (Gülüyor) Yazı burada güneşlenerek, kitap okuyarak geçireceğiz, yapacak bir şey yok.

Madem kilo vermekten bahsettiniz, sorayım... Hakkınızda çıkan “kilo aldı”, “kilo verdi”, “bu ne hâl Deniz Seki” gibi haberlerden etkileniyor musunuz?
Hiç etkilenmiyorum. Çok haklılardı çünkü. Bir ara annemin rahatsızlığı yüzünden stresliydim, o dönem kilo falan umurumda değildi. Zor günler geçirdim ve sağlıksız beslendim. Ama şimdi, sevenlerimin beni ilk gördüğü 1997 yılındaki Deniz oldum. Bu, sanatçının seyircisine sorumluluğudur.

Ama siz çok değişmişsiniz. Bir kadına kilo aldı-kilo verdi kıyaslaması yapmak istemem ama gözlerime inanamıyorum...
Yemek konusunda çok büyük hatalar yapıyormuşuz. Ben neyle neyin yenip yenmeyeceğini sonradan öğrendim. Bize sağlıklı gibi gözüken besinler tüketiyor, besin değerlerini kendi ellerimizle yok ediyormuşuz. Şeyda Coşkun’a çok teşekkür ediyorum, onun sayesinde zayıfladım. Kan grubuma göre besleniyorum artık. Protein ağırlıklı yani.

İbrahim Tatlıses programında size “Davul gibi olmuşsun, zayıflamamışsın” dedi. Kırıldınız mı?
Hayır, o bana şaka yaptı yahu. (Gülüyor) Ben ona “Artık sizin aşkınız çocuklarınız, torunlarınız, kızlarınız” dedim. O da sinirlenip bana “Davul gibi olmuşsun!” dedi. Şaşırdım “Aaa ben mi!” diye. (Gülüyor) Sonra hemen çevirdim, “İbrahim Abi halen çok yakışıklısınız” dedim. O da “Sen de 50 kilosun” diye karşılık verdi.

Ben yazılarımda sık sık meslek örgütlerini eleştirdim. Sizin bu konudaki görüşünüzü merak ediyorum. Gereken yapıldı mı sizce? Meslek örgütleriniz ne yaptı sizler için?
Hayır, yapılmadı. Hiçbir şey yapmadılar. Herkesi kendi vicdanına bırakıyorum. Müzisyen kardeşlerime ciğerim yanıyor. Buna artık bir çare, bir yol bulmamız gerekiyor. Esnafımız da aynı şekilde. Aslına bakarsan bütün Türkiye öyle. Devlet destek oluyor gerçi biliyorum. Ama bir an önce kurtulmamız gerek bu virüsten. Bunun çaresi de aşıdan geçiyor.

Editör: Wan Haber