Hercai dizisindeki Miran Aslanbey karakteri ile son dönemlerde ismini sıkça duyduğumuz Akın Akınözü, yakışıklılığı ve başarılı oyunculuğu ile tüm dikkatleri  üzerine çekmeyi başarmıştır.

Akın Akınözü kimdir? Son zamanlarda yer aldığı projeler ve diziler ile adından söz ettirmektedir. Yakışıklı oyuncu hakkında birçok şey merak konusu olmuştur. Aslen nereli?,Kaç yaşında? Evli mi? Kilosu, Boyu, Akın Akınözü sevgilisi kısaca kendisiyle ilgili birçok şey merak konusu olmuştur.

Akın Akınözü 1990 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İyi derecede İngilizce bilinmektedir. 17 yaşındayken Amerika’ya gitmiştir. Tek evlat olarak annesinin yanında yetişmiştir. Annesi Özlem Akınözü de oğlu gibi ünlü bir oyuncudur. Özlem Akınözü 1998 yılında vefat eden ünlü isim Süreyya Arın’ın kızıdır.

Maddi durumları iyi olan bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Akın Akınözü iyi bir eğitim alarak hayata hazırlanmıştır.

Akın Akınözü’nün Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Akın Akınözü Kimdir?


Akın Akınözü’nün boyu 1.80 santimetredir. Kilosu 75 burcu ise oğlaktır.


Akın Akınözü’nün Yaşı Kaçtır?


Akın Akınözü  30 yaşındadır.

Eğitim Hayatı

Lise eğitimini TED Ankara Koleji matematik fen bölümünde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Amerika’da dünyanın sayılı üniversitelerinden olan UC Berkeley Üniversitesinde tamamlamıştır. Los Angeles General Studies, UC Berkeley Applied Math bölümünde oyunculuk eğitimi almıştır. Bunun dışında Craft oyunculuk atölyesinde de oyunculuk eğitimi almıştır. Gökçe Altan Ajansa bağlı olarak oyunculuk faaliyetlerine devam etmektedir.

Akın Akınözü’nün en büyük destekçisi annesi Özlem Akınözü olmuştur. Matematik bölümünü bitiren oyuncu  annesinin yönlendirmesi ile mesleğini değiştirerek oyuncu olmaya karar vermiştir.

Oyunculuk Hayatı

İlk olarak Azrail filmi ile 2014 yılında oyunculuk hayatına adım atmıştır. Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde canlandırdığı Ivan Ali karakteri ile ismini büyük kitlelere duyurmayı başarmıştır.

TV ekranlarında yayınlanmakta olan Hercai dizisi ile sevenleri ile buluşmuştur. Miran Aslan Bey karakteri ile dizide yer almaktadır. Dizi için yaptığı tarz değişikliği, sakallı ve bıyıklı hali ile saç stili sevenleri tarafından olumlu karşılanmıştır. Bu yeni tarz Akın Akınözü Instagram takipçi sayısını hızla yükseltmiştir.

Akın Akınözü Kimdir?

Akın Akınözü’nün Sevgilisi Var mı?

Dizi ve filmlerdeki performansı ile göz doldurduğu kadar özel hayatı ile de gündeme gelen Akın Akınözü sevgilisi Sandra Pestemalciyan ile Amerika’da tanışmıştır.

Sandra Pestemalciyan İstanbul’da 1995 yılında dünyaya geldi. Fevziye Mektep Vakfı Işık okullarını 2011 yılında bitiren Sandra Pestemalciyan, İstanbul Teknik Üniversitesi ekonomi bölümünden 2016 yılında mezun olmuştur. Ekonomi eğitimini New York State University de almıştır.

Akın Akınözü Kimdir?

Akın Akınözü’nün Yer Aldığı Diziler ve Filmler

Akın Akınözü oynadığı diziler ve filmler aşağıda verilmiştir.

2019 – Hercai (Miran) (TV Dizisi)
2017-2018 – Aslan Ailem (Murat) (TV Dizisi)
2017 – Payitaht Abdülhamid (Ömer) (TV Dizisi)
2016 – Arkadaşlar İyidir (Yunus) (TV Dizisi)
2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (İvan/Ali) (TV Dizisi)
2014 – Azrail (Sinema Filmi)

Editör: Wan Haber