“A” , “B” , “AB” , “0” olacak şekilde 4’e ayrılmış olan bütün kan gruplarının sadece kendi gruplarını has besinlerle beslenmeleri gerektiğini açıklayan bu beslenme literatürü, son zamanların en çok tercih edilen diyet programları arasında kabul görmektedir. Kan grubuna göre beslenme nasıl olmalı? başlıklı bu makalede çeşitli kan gruplarının beslenme alışkanlıklarında hangi durumlara dikkat etmeleri gerektiğini kısaca değinmekte fayda olacaktır. 

Kan Grubuna Göre Beslenmeni Tüyoları
A Kan Grubu: Tam manasıyla vejetaryen bir kan grubu olarak nitelendirilen A grubunun mümkün olduğu kadar kırmızı et tüketiminden kaçınılması gerekmektedir. Kırmızı eti kolay bir şekilde sindirme gücü bulunmayan A grubu kan sırf bu sebeple bol miktarda et tükettiğinde rahatlıkla kilo alabiliyor. Süt ve süt ürünlerinden de aynen kırmızı et tüketiminde olduğu gibi uzak durulması gereken bir başka mineral grubu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlıklı bir yaşam sürülebilmesi adına daha çok sebze ve tahıl ağırlıklı besin tüketilmesine öncelik verilmesi gerekir.

B Kan Grubu: Bağışıklık sistemleri güçlü olarak bilinen fakat ise güçlü bir sindirim sistemine sahip oldukları için dengeli ve düzenli beslenme alışkanlıklarını kazandıkları takdirde A grubuna göre daha kolay bir şekilde kilo verebilme özelliğine sahip olan ve kan grubuna gün içerisinde azar azar ve sık sık tüketilmesi önerilmektedir.

AB Kan Grubu: Domates tüketiminden mümkün olduğu kadar kaçınılması gereken bir gruptur. AB kan grubu. Aynı zamanda sık sık kırmızı et tüketimi melezi Dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmeleri açısından oluşu önem taşımaktadır. Deniz ürünleri, süt ürünleri, sebzeler, meyveler ise AB kan grubu ile uyumlu en sağlıklı besinler arasında bulunmaktadır. 

0 Kan Grubu: İyot eksikliği riski ile karşı karşıya bulunan 0 kan grubuna sahip bireylerin iyot eksikliklerini giderebilmek ileri amacıyla bol miktarda kırmızı et, deniz ürünleri, karaciğer ve ıspanak gibi besin maddelerini tüketilmeleri faydalı olacaktır.

 

Editör: Wan Haber