Adalet Bakanlığı emrinde istihdam edilen zabıt katipliği maaşları, 2021 senesi itibari ile ne kadar oldu? Bu soru, özellikle de eğitimlerini tamamlamış, KPSS'ye girmiş, kamuda istihdam edilmek istenen vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır.

Adalet Bakanlığı'na bağlı bir şekilde Türkiye'de her şehirde en az 1 tane olmak üzere Adalet Sarayları var. Bu kamu kurumlarında büyüklük, dava sayısı ya da şehrin nüfusuna göre değişiklik gösteren sayılarda zabıta  personelleri istihdam edilmektedir.

Peki Adalet Bakanlığı emrinde görevli olan zabıt katibi maaşları ne kadar oldu? 2021 senesi zabıt katibi maaşlarının ne kadar olduğunu sizlere bu haberde anlatmaya çalışacağız.

Zabıt katibi maaşları 2021

Adalet Bakanlığı bünyesinde Görevli olarak çalışmış ve göreve daha yeni başlayan zabıt katibi ortalama 4270 TL maaş ile işe başlamaktadır. Bu tutar genellikle eğitim seviyesi, görev yapılan bölge, bakılan dava sayısı, aile durumu gibi durumlara göre değişiklik gösterebilir.

Adalet Bakanlığı bünyesinde görevli olan zabıt katiplerinin mezuniyet durumlarına göre dağılımı değişiklik gösterebilir. Adalet Bakanlığı, genel itibari ile mezuniyetlere göre maaş farkının fazla olmadığı bir kurumdur. Yani ortaokul ile lise mezunu olan bir zabıt katibinin almış olduğum maaş ile önlisans veya Lisans mezunu olan bir zabıt katibinin almış olduğu maaş farkı neredeyse hiç yok. Yani maaş farkı yok denecek azdır. Adalet Bakanlığında zabıt katibi olmak amacıyla öncelikli olarak KPSS'den 70 üzerinden 1 puan almak, hemen ardından Adalet Sarayı'nın düzenlemiş olduğu mülakat ve uygulamalı klavye sınavından olabildiğince yüksek bir puan almak gerekir.

Editör: Wan Haber