KPSS 2020/2 Merkezi ataması bağlamında 521 devlet memuru alımı gerçekleştirilecektir. Mezuniyetin en az ortaöğretim olması bekleniyor. ÖSYM aracılığı ile geçtiğimiz birkaç gün içerisinde merak ile beklenen KPSS 2022/2 merkezi yerleştirme ataması ilanları açılmaya başlandı ve Bütün kurumların ne kadar personel ihtiyacı olduğu böylelikle açığa çıkmış oldu.

Buna göre kurumlara ve pozisyonlara göre sizler için araştırma, incelemeye  devam ediyoruz.

KPSS puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek kriterler bağlamında 521 düz devlet memuru alımı yapılacak ve bu alımlarda mülakat söz konusu olmayacak.

Adaylar, KPSS puanlarına göre bahsi geçen kadrolara yerleşecek olup en az ortaöğretim mezunlarının başvuruları kabul edilecektir.

Mezuniyetlere Göre Dağılımı Nasıldır?

  • Lisans mezunu 418 personel alınacak
  • Önlisans mezunu 101 personel alınacak
  • Lise mezunu 2 personel alınacak

Ortaöğretim Yani lise, önlisans yani 2 yıllık, lisans yani 4 yıllık olmak üzere toplamda 521 düz devlet memuru alımı gerçekleştirilecektir. Bu adaylar, ilgili devlet memuru alımı kadrolarına nasıl başvuru yapacaklar işte cevabı...

Başvurular Nasıl Yapılır?

521 düz devlet memuru alımı gerçekleştirilecektir. Adayların başvurularını 7 Ocak tarihine kadar yapmaları gerekir. Alımlarda herhangi bir mülakat söz konusu olmayacaktır. Bahsi geçen pozisyonlara KPSS puanı baz alınarak alımları yapılacaktır. En üst puandan başlanmak suretiyle 521 kadronun tamamı Böylelikle doldurulacaktır. Başvuru yapmadan önce kılavuzun iyi bir şekilde okunması gerekir.

Editör: Wan Haber