Resmi gazetede yayımlanan personel alımı ilanlarına göre Hazine Maliye Bakanlığı 130 kamu personel alımı yapıyor. İlana göre adayların başvuruları 3 Kasım olduğu belirtildi. ÖSYM tarafından başvuruları kabul edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 130 Kamu Personeli Alımı Duyurusu

Hazine Maliye Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 130 İç denetçi alımı yapacak. İlana göre adaylar sınava tabi tutulacaktır. İlana göre 130 personelin eczacı, hakim, doktor, müdür, savcı diş hekimi, veteriner, mimar, subay, komiser, kaymakam, müşavir, avukat olduğu belirtildi.

Bakanlık Başvuru Durumları

Belirtilen kadrolardaki adayların en az 4 yıllık eğitim fakültelerin İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Harita ve Kadastro Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği gerekiyor.

Orman Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Kontrol ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden mezun olan adaylar başvurularını kolaylıkla yapabileceklerdir.

Yükseköğretim kurumlarının denkliği, müdür ve daha üstü unvanların 8 yıl deneyimli olması gerekmektedir, etik özgeçmişe sahip olmak, herhangi bir uyarı disiplinsizlik ve kınama cezaları almamış olmak, affa uğramış olsa bile devlet güvenliğine karşı ve yüz kızartıcı suçlarda ceza almamış olmak.

Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Başvuru yapacak adayların başvuruları 8 Kasım 2021 tarihinde başlayacak olup 11 Kasım 2021 tarihinde sona ermiş olacaktır. Başvurular https://ais.osym.gov.tr internet sayfası üzerinden yapılacaktır.

kaynak:kamu alımları

Editör: Wan Haber