Havelsan personel alımları başladı mı? Havelsan personel alımları ne zaman başlayacak? Havelsan Personel alımı şartları nelerdir? Havelsan personel alımlarına kimler başvuru yapabilir?

Havelsan personel alımı, iş ilanları ve iş başvurusu 2021

Havelsan personel alımı, iş ilanları ve iş başvurusu hakkında gerekli bilgiler.  HAVELSAN, 1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait ve ona bağlı bir kuruluş olarak kurulmuştur. HAVELSAN, Türkiye’nin en büyük ve lider teknoloji firmalarından biri olarak kabul edilmesinin yanı sıra, köklü tecrübesi, yetkin ve uzman çalışanları ve yüksek teknoloji tabanlı yazılım yoğun çözümleri ile uluslararası pazarda da lider bir markadır.

HAVELSAN, kendi bünyesinde geliştirdiği yüksek teknoloji ve yazılım çözümlerinin yanı sıra sadece savunma, güvenlik ve bilişim sektörlerinde teknoloji geliştirip üretmekle kalmayıp aynı zamanda kendi çözüm ve ürünlerini, iş ekosisteminde yer alan diğer firmaların çözüm ve ürünleriyle birleştirmektedir, böylelikle müşterilerine uçtan uca çözümler sunabilmektedir.

Yazılım ağırlıklı sistemlere odaklanan HAVELSAN, aşağıda belirtilen özgün ve orijinal ürün ve sistemlerden oluşan çözümlerini Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kamu idareleri ve kuruluşları, genel özel sektör ve kendi uluslararası müşterilerinin hizmetine sunmakta ve hizmetine sunmaktadır. alanlar:

Havelsan işe alım kriterleri

ALES = Akademik Personel & Lisansüstü Eğitim Sınavı
KPSS = Kamu Personeli Seçme Sınavı
GRE = Lisansüstü Kayıt Sınavları
GMAT = Lisansüstü Yönetim Kabul Testi
TOEFL = Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi
YDS = Yabancı Dil Sınavı

NOT: Sınav sonuçları maksimum 4 (dört) yıl için geçerlidir. Gazi ve engelli adaylar için teknik uzmanlık sınavı sonuçları aranmaz, sadece mülakat ve İşe Alım Öncesi Kişilik Testi sonuçları dikkate alınır.

* Teknik Departman için değerlendirilen adaylar KPSSP1 puan türü üzerinden, İdari Bölüm için değerlendirilen adaylar ise KPSSP3 puan türü üzerinden değerlendirilecektir.

** Ön Lisans Derecesi Sahipleri, KPSS93 puan türü üzerinden değerlendirilecektir.

*** Orta öğretim (lise) mezunları KPSS94 puan türü üzerinden değerlendirilecektir.

Teknik Uzmanlık Sınavları

Yüksek Lisans Derecesi Sahipleri İçin (Tam Zamanlı ve Paydaş Mühendisler)

Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz.Lisans Derecesi Sahipleri İçin

En az 3 (üç) yıllık benzer iş tecrübesine sahip adaylar için Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz. Teknik Mülakat sonucunda belirlenen başarı notu dikkate alınır.
En az 3 (üç) yıllık benzer bir iş tecrübesine sahip olmayan adaylar için aşağıdaki kriterlerden birinin mutlaka karşılanması gerekmektedir:
Mezuniyet Notu + (10.000 / Üniversite Giriş Sınavında Sıra) ≥ 3.00 ise, Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz. Teknik Mülakat sonucunda belirlenen başarı notu dikkate alınır.
Mezuniyet Notu + (10.000 / Üniversite Giriş Sınavında Sıra) <3.00 ise Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranır (yukarıdaki tabloda belirtilen kriterlere uygun olarak) ve Teknik Mülakat sonucu ile birlikte dikkate alınır.

 

Aday Mühendisler / Uzman Adayları İçin:

Kümülatif not ortalaması (CGPA) + (10,000 / Üniversite Giriş Sınavında Sıra) ≥ 3,00 ise, Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz. Teknik Mülakat sonucunda belirlenen başarı notu dikkate alınır.
Genel not ortalaması (CGPA) + (10,000 / Üniversite Giriş Sınavında Sıra) <3,00 ise, Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranır (yukarıdaki tabloda belirtilen kriterlere uygun olarak) ve Teknik Görüşmenin sonucu.
Önlisans Derecesi Sahipleri ve Lise Mezunları için:

En az 3 (üç) yıllık benzer iş tecrübesine sahip adaylar için Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz. Teknik Mülakat sonucunda belirlenen başarı notu dikkate alınır.
En az 3 (üç) yıllık benzer bir iş tecrübesine sahip olmayan adaylar için:
Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranır (yukarıdaki tabloda belirtilen kriterlere uygun olarak) ve Teknik Görüşme sonucu ile birlikte dikkate alınır.

 

Yabancı Dil Sınavları:

İş tanımı kapsamında yabancı dil bir zorunluluk değilse adaylardan yabancı dil sınav sonuç belgesi aranmaz.İş tanımı kapsamında yabancı dil bir zorunluluk ise:

Tüm derslerde yabancı dil daldırma programı uygulayan üniversitelerin bölümlerinden mezun olan adaylardan yabancı dil sınav sonuç belgesi aranmaz.
3 (üç) yıl ve üzeri geçmiş iş tecrübesine sahip olan ve hedeflenen iş pozisyonu için istenen ve aranan düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olduğunu beyan eden adaylar için yine yabancı dil sınav sonuç belgesi aranmamak kaydıyla, adayı denetleyen en üst kademeli yönetici, adayın yabancı dil yeterliliğinin istenilen düzeyde olduğunu teyit eder ve “adayın yabancı dil seviyesinin yeterli olduğunu” teyit eden yazılı onay verir.
Havelsan’da staj imkanı
HAVELSAN’ı geleceğe götürmeye hazır, gelişim potansiyeli yüksek genç yetenekleri bizimle birlikte staj programımızda istihdam ediyoruz.

Zorunlu stajınızı Türkiye’nin en iyi mühendisleri ile yapma şansına sahip olarak bu süreçte kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. 3 rd ve 4 th üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinden herhangi birinden sınıf öğrencileri genel not ortalaması 3 veya daha fazla (4 üzerinden) olması şartıyla, bizim staj programına kabul edilebilir:

Bilgisayar ve Bilgi Mühendisliği
Elektrik / Elektronik / Haberleşme Mühendisliği
Yazılım Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği

Mezuniyet Sonrası Ortak Çalışma Programı

Açık pozisyonlara bağlı olarak, üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinden herhangi birinin yüksek lisans ve doktora eğitim programlarının öğrencilerinden seçilen, istenilen niteliklere sahip ve başvuru kriterlerini karşılayan ve yarı zamanlı olarak görev yapmak üzere istihdam edilen personel Haftada en az 2 gün ara verilir. Başvurular kabul edilir yüksek lisans Co-Op Çalışma Programı sadece üniversitelerin aşağıdaki bölümlerinden:

Bilgisayar / Yazılım Mühendisliği,
Elektrik / Elektronik Mühendisliği,
Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği,
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği,
Bilgi Mühendisliği,
Endüstri Mühendisliği,
Makine Mühendisliği,
Havacılık Mühendisliği ve
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilgi Sistemleri

Başvuru için gerekli kriterler:

Yüksek Lisans Derecesi Sahipleri İçin:

Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz. Teknik Mülakat sonucunda belirlenen başarı notu dikkate alınır.

Lisans Derecesi Sahipleri İçin

En az 3 (üç) yıllık benzer iş tecrübesine sahip adaylar için:Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz. Teknik Mülakat sonucunda belirlenen başarı notu dikkate alınır.
En az 3 (üç) yıllık benzer bir iş tecrübesine sahip olmayan adaylar için aşağıdaki kriterlerden birinin mutlaka karşılanması gerekmektedir:Mezuniyet Notu + (10.000 / Üniversite Giriş Sınavında Sıra) ≥ 3.00 ise Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranmaz. Teknik Mülakat sonucunda belirlenen başarı notu dikkate alınır.
Mezuniyet Notu + (10.000 / Üniversite Giriş Sınavında Sıra) <3.00 ise, Teknik Uzmanlık Sınavı sonuçları aranır (aşağıdaki tabloda belirtilen kriterlere uygun olarak) ve Teknik Mülakat sonucu dikkate alınır.

kaynak:kamu365

Editör: Wan Haber