Bazen etrafımızda bakımlı bir kadın gördüğümüzde saçları adeta cilalanmış gibi diyoruz. Gerçekten de sanki daha yeni boyatılmış saçlara sahipmiş gibi saçları ışıldar Peki bu mümkün müdür?

Saç Cilası Nedir?

Saç cilası genel itibariyle konuya bakıldığı zaman boyalı saç terlediğinde zaman içerisinde meydana gelen istenmeyen yansımaları ya da mat görünümü engellemek amacıyla kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulama, saç tellerinin doğal ışıltısını ön plana çıkarmaya ve saç boyasının ömrünü uzatmaya da yardımcı olacaktır. Elbette ki saçların tamamının boyatılması suretiyle belirli aralıklarla dip boya işlemlerinin yapılması gerekecektir.

Saç Cilası Nasıl Hazırlanır?

Dışarıya saç bakımı için para akıtmak istemeyen ev kadınlarının özellikleri en çok tercih etmiş oldukları saç cilasının hazırlanması ile ilgili sorular, sormaya devam ediliyor. Saç boyasının hafif sulandırılması şeklinde hazırlanan saç cilası uygulandığında ise daha sağlıklı ve daha parlak saçlara sahip olmak mümkündür.

Saç cilası kimler için uygundur?

Saçı cilası Boyalı saçlara sahip olan bireylerin sıklıkla kullandıkları bir uygulamadır. Saçlarda bulunan boyanın rengi solduğu veya mat bir görünüm aldığını düşünüyorlarsa kişilerin gri ya da platin sarı gibi açık tonlardaki saçlarda istenmeyen turuncu renklerinin oluşmasını görüyorlarsa saç cilası yaptırmak artık bu saça bakım yapmak isteyen  kişinin tercihine kalacaktır. Bir önceki başlığın altında da anlatılmış olduğu gibi Özellikle de dışarıda kuaförlere para vermek istemeyen ev kadınlarının kendilerinin Ev ortamında çeşitli yöntemler kullanarak oluşturacakları saç cilası çok daha ekonomik çok daha mükemmel sonuçlar doğurabilir..

Saç Cilası Ne Zaman Akar?

 Saç cilasının ömrü yaklaşık olarak 1 ile 1,5 ay gibi bir şekilde. Fakat saç cilasının dayanıklılığı büyük miktarda uygulanılan saç bakım rutinine bağlı bir şekilde değişiklik gösterebilir. Boyalı saçlara uygun bir şekilde kullanılan şampuan ve saç kremi ile saç bakım yağı kullanıldığı takdirde saçlarda bulunan renk ve parlaklık daha uzun süre kalabilir.

1,5 ile 2 ay arasında akma süresi bulunan saç cilası yeniden kullanılması Aslında saçlara çok daha fazla parlaklık verebilir. Ancak, saçların daha fazla yıpranmaması için ya da saçların daha da canlı bir şekilde kalması amacıyla saç cilası uygulaması yöntemlerini bazen 3 bazen de 6 ay ara verdikten sonra tekrardan uygulamak çok daha avantaj sağlayacaktır.

Editör: Wan Haber