İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili yöntemlerinden biri olan buz lazer epilasyon uygulaması son yıllarda hem güvenli hem de konforlu oluşuyla ön plana çıkmaktadır. Bu uygulamanın mantığı aslında oldukça basit. Buz lazer başlığında bulunan lazer ışını kılın kökündeki melanin pigmentine etki ederek emilir. Lazerin kıl kökünü tahrip etmesi sayesinde de kıllardan kolaylıkla kurtulmak mümkün hale gelir.

Buz lazer işleminin tüm sürecinde hedef sadece kıl kökü olduğu için diğer dokularda hiçbir hasar meydana gelmemektedir. Bu noktada oldukça önemli bir husustan bahsetmekte fayda var. Buz lazer epilasyonun lazeri sadece büyümekte olan kıllarda etkili olduğu için tüm kıllardan kurtulmak bir seans ile mümkün olmamaktadır. Yani kıllar dinlenme evresindeyken kıllar lazer epilasyonun etkisinden de uzaktır.

Ancak buz lazer epilasyonun etkisinin tam olarak anlaşılabilmesi kaç seansın gerekli olduğu sorusu için buz lazer yaptıranların özelliklerine bakmak gerekmektedir. O sebeple seans sayısı için çok net bir şey söylemek mümkün değildir.

Seans Sayısı Belirlenirken Bunlar Çok Önemli

Buz lazer epilasyon kaç seans sürer sorusuna verilebilecek tek bir yanıt yoktur. Bu sayı kişiden kişiye oldukça farklılık gösterebilmektedir. Bu noktada en sağlıklı bilgilendirmeyi yapacak lan kişi buz lazer epilasyon uzmanı olacaktır. Uzman kişi buz lazer işlemi öncesinde hastayı detaylı bir muayeneden geçirir. Bu muayenede cilt rengi ve kıl rengi analizi yapar. Ayrıca kıl kalınlığına ve kıl yoğunluğuna bakar.

Seans sayısının belirlenmesinde yaş, cinsiyet ve epilasyonun yapılacağı alan da oldukça önemlidir. Buz lazer epilasyon genel olarak söylemek gerekirse kılları daha yoğun ve kalın olan kişilerde daha uzun sürmektedir.

Buz lazer seanslarının toplamda 8 kere tekrarlanması gerektiği söylense de yüz bölgesi için yapılan uygulama ek seans gerektirebilir. Tüm bu değerlendirmeler ışığında buz lazer uzmanı en sağlıklı bilgiyi verecektir. Oldukça kalıcı sonuçların elde edildiği FDA onaylı buz lazer uygulamasında %90 civarında bir başarı oranı vardır.

Epilasyon Sonrası Kıllarınızın Döküldüğünü Göreceksiniz

Oldukça etkili bir epilasyon yöntemi olan buz lazer epilasyonu seansından sonra kılların ne zaman döküleceği oldukça merak edilmektedir. Bu dökülme kişiden kişiye farklılık gösterse de seanstan 3 ya da 4 gün sonra cildin üzerine çıkmaya başlayacak olan kılların 15 ile 20 gün arasında bir sürede döküleceği söylenebilir.

Buz lazer işlemi seansından sonra dökülen kılların yeniden çıkması için 5 hafta kadar bir süre gereklidir. Buz lazer seansının yenisine ne zaman gitmeniz gerektiğini kıllarınız çıkmaya başladığında hemen anlayabilirsiniz. Her seans kıl köklerinizi zayıflatacaktır. Ancak kılların tamamen yok olması için kıl köklerinin ortalama olarak 8 seans işlem görmesi gerekmektedir. Bu seanslar sonrasında buz lazer epilasyon tamamlanmış olacaktır.

Buz lazer epilasyonun en önemli özelliklerinden biri de her mevsim uygulanabilir olmasıdır. Diğer epilasyonların aksine yaz mevsimlerinde de uygulanabildiği için seanslarınıza ara vermeden devam edebilirsiniz. Tamamen ağrısız ve acısız olan FDA onaylı bu yöntem tüm cilt tipleri için de uygundur.

Buz Lazer Epilasyon Seans Aralıkları

Buz lazer hangi aralıklarla yapılmalı sorusunun cevabı oldukça merak edilmektedir. Bu soruya sağlıklı bir cevap verilebilmesi için pek çok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Öncelikle buz lazer işleminin yapıldığı bölge oldukça önemlidir. Kılların vücudun diğer bölgelerine göre daha hızlı büyüdüğü yüz bölgesinde seans aralıkları daha kısa tutulabilir ve 5 haftada bir buz lazer uygulaması yapılabilir.

Vücut bölgesinde bulunan kıllar nispeten daha yavaş büyümektedir. Bu sebeple vücut bölgesine yapılacak olan buz lazer işlemi 6 ile 8 hafta arasında bir sürede gerçekleştirilebilir.

Epilasyonda seans aralıkları ile ilgili pek çok farklı uygulama karşımıza çıkmaktadır. Bazı güzellik merkezlerinin 20 gün aralıklarla bile buz lazer uygulaması yaptığını biliyoruz. Ancak bir kılın büyüme döngüsünü tam anlamıyla tamamlayabilmesi için en az 4 hafta kadar süre gerektiği için 20 gün arayla yapılan buz lazer işleminin tam anlamıyla bir faydası olmayacaktır. Bu sebeple her bir seans arasında vücut bölgesine bağlı olarak en az 4 hafta beklenmesi yerinde olacaktır. Bu noktanın oldukça önemli olmasının bir diğer sebebi de olması gerekenden daha sık aralıklarla yapılan buz lazer uygulamasının yanık gibi istenmeyen yan etkileri ortaya çıkarabilecek olmasıdır.

Ağrısız Epilasyon Deneyimi Buz Lazer ile Mümkün

Epilasyon deneyimi pek çok kişi için ağrılı ve acılı anılar barındırabilir. Ancak buz lazer aleti ile bu anılar tamamen silinmiştir. Ağrısız olan bu epilasyon yöntemi buz lazer yaptıranlar tarafından da oldukça konforlu olarak nitelendirilmektedir.

Bu konforu sağlayan oldukça önemli iki özellik bulunmaktadır. Bunların başında buz lazer başlığında kullanılan ICE teknolojisi olarak adlandırılan soğutma sistemidir. İşlem sırasında uygulamanın yapıldığı bölge soğutulduğu için hastalar neredeyse hiçbir ağrı hissetmemektedirler. -3 0C’ye kadar soğutma sağlayan bu başlığın ucu safirdir. Bu uç sayesinde seans boyunca uygulamanın yapıldığı bölge soğuk tutulmaktadır.

Ayrıca buz lazer cihazlarında kullanılan patentli teknoloji ve ütüleme tekniği ile yapılan uygulama da sağlana bu konforun en önemli etmenlerindendir. Tamamen acısız ve ağrısız olan buz lazer epilasyon bu özellikleriyle son yıllarda oldukça tercih edilmektedir.

Buz lazer uygulaması yapılırken epilasyon başlığı sürekli olarak hareket ettirilmekte ve cilt adeta ütülenmektedir. Böylece kıl kökleri aniden değil, kademeli olarak ısıtılmaktadır. Buz lazer işleminin ağrısız olmasının en önemli sebeplerinden biri olan bu teknik ile epilasyonda gerçek anlamda devrim yapılmıştır demek yanlış olmayacaktır. Bunun üzerine bir de soğutma başlığı ile soğutulan cilt, geleneksel epilasyonlarda görülen tüm yan etkileri ortadan kaldırmıştır.

Herkes İçin Epilasyon

Ağrısız olarak gerçekleştirilen epilasyon uygulaması oldukça önemli bir konudur. Ağrının ve acının minimuma indirildiği bu uygulama sayesinde kıl yoğunluğunun fazla olduğu ve geleneksel epilasyon yöntemleri ile dayanılmayacak ağrılar sebebiyle yarım kalan bölgelerin de bu uygulama ile tamamen kıllardan temizlenmesi mümkün hale gelmiştir. Özellikle kılları daha kalın ve yoğun olan erkekler buz lazer uygulaması sayesinde çok daha konforlu bir şekilde istenmeyen tüylerinden kurtulabilirler. Ayrıca cildi oldukça hassas olan veya ağrı eşiği düşük olan kişilerde de buz lazer epilasyon oldukça etkili bir şekilde kullanılabilir.

Son yıllarda hem kadınlar hem de erkekler istenmeyen tüylerinden kurtulmanın bir yolunu arıyorlar. Buz lazer epilasyon sahip olduğu teknoloji ile herkese konforlu bir epilasyon imkânı sunuyor.

Editör: Wan Haber