WanHaber - Özel

Van'da koronavirüs endişesiyle bir çok vatandaş zorunlu olmadıkça sokağa çıkmazken, caddeler Parkomat görevlilerine kaldı. Kentin neredeyse bütün büyük caddelerinde uygulamada olan ücretli park uygulaması, korona tehdidine karşı direnmeye devam ediyor. 

ÇALIŞANLAR KENDİLERİNCE ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞIYOR

Van'da düşük ücretlerle çalıştırılan Parkomat görevlilerine, yüklenici firma tarafından koronavirüse karşı hiçbir tedbir malzemesi verilmemesi dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı zorunlu olmadıkça vatandaşların sokağa çıkmaması yönünde uyarırken, Parkomat görevlisi personellerin akşama kadar tedbirsiz olarak sokaklarda çalışması tepki topluyor. Çalışanlar soğuktan korunmak için yanlarında bulundurdukları eldivenleri takmak zorunda kalıyor. 

ISRARLA PARK ÜCRETİ TOPLUYORLAR

Kentte bir çok işyeri faaliyetlerine ara verirken Parkomat'ın ısrarla park ücreti toplaması herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor. Yetkililerin en azından çalışanlarını virüs tehdidine karşı korumak amacıyla maske ve eldiven gibi gereçleri sağlaması gerektiği düşünülüyor. 

BEYNER PARK HER GÜN ZARAR EDİYORUZ!

Van'daki parkomat ihalesini alan firma, WanHaber.com'a açıklamalarda bulundu. Her gün ciddi manada zarar ettiklerini belirten Beyner Park yetkilisi Ali Kılıç, "Dünya çapında başlayıp Türkiye'de de ciddi manada etkisini gösteren koronavirüs hepimizi ciddi manada endişelendirmektedir. Bizde çalışmak istemiyoruz fakat belediye bizden her ay 135 Bin TL artı KDV kira alıyor. Burada bir mücbir sebep doğmuştur. Bizlerde pazartesi günü dilekçe verip kiraların durdurulmasını talep edeceğiz. Van'da bir fabrikanın yaratamadığı kadar istihdam sağlıyoruz. 125 sigortalı ve asgari ücretle çalışan personelimiz var. Günlük 6 ila 11 bin TL arası zarar ediyoruz. Belediyeden olumlu bir dönüş alırsak parkomatı geçici süreliğine durduracağız. Bizim personellerimizin sağlığı paradan önemli değil. Gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber