Senaryo ve yönetmenliğini Fuat Demirhan'ın yaptığı Son Urartulu kısa belgesel filmi bir ödüle daha layık görüldü. Son Urartulu kısa filmi Amerika Boston eyaletinde düzenlenen 19. Boston Türk Film Festivalinde özel mansiyon ödülünü aldı.

Son Urartulu filmi daha önce katıldığı festivallerde şu ödülleri almıştı. 

15. Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivali, B Kategoride, Birincilik Ödülü. 
15. Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivali, Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği Ödülü. 
3. HAK-İŞ Emeğe Saygı Kısa Film Yarışması, En İyi Kurgu Ödülü. 
19. Boston Türk Festivali  Belgesel Dalı, Özel Mansiyon Ödülü. 
8. Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, Gösterim Seçkisi. 

Son Urartulu filmi, 52 yıldır çavuştepe kalesinde bekçilik yapan ve kendi imkanlarıyla Urartu dilini ve çivi yazısını öğrenen Mehmet Kuşman'ın hikayesini sade bir dille  anlatmaktadır. Filmin üç aylık sürede tamamladığını belirten yönetmen ilkokul mezunu 74 yaşındaki Mehmet Kuşmanın azim ve başarısından etkilendiğini ve Mehmet Kuşman gibi büyük bir değerin bu filmle ölümsüzleşmesini istedği için bu filmi yaptıklarını vurguladı. 

fD Film Şirketinin kurucusu olan Fuat Demirhan'ın  Van ve çevresinde çekmiş olduğu Van Gölü Adaları, Van Gölü Balıkçısının Birgünü gibi belgesel  çalışmaları da bulunmaktadır. 
Van'a dört ödül kazandırdığı için büyük mutluluk duyan yönetmen Fuat Demirhan, fD Film ailesi olarak ilerde katılacağı festivallerde bu ödül sayısını artırmayı hedeflemektedir.  Van ve çevresindeki kültürel zenginlikleri , doğal güzellikleri yeni projelerle ele alacağını vurgulayarak belgesel alanında çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

 

Editör: Wan Haber