Bugün bazı haber sitelerinde Van'ın Çaldıran ilçesindeki Kürtçe yön tabelalarının kaldırıldığı sadece Türkçe yön tabelelarının yer aldığı iddia edilmişti.

Konu ile ilgili Van Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapılırken tabelalarda yeniliğe gidildiği açıklandı.  Açıklamada, tanıtım tabelalarında eskilerinde olduğu gibi yörenin Kürtçe ismine de yer verildiği belirtildi.

"HATA sONUCU GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, ‘‘Kırsalda bulunan mahallelerimizin yollarında yapılan iyileştirmelerin yanı sıra yön ve kar direği çalışmalarını da mart ayından bu yana sürdürüyoruz. Çalışmalarda yaklaşık 17 bin kar direği dikeceğiz. Bunun yanı sıra Kürtçe içeriğe sahip tanıtım tabelalarının da kurulumu sürüyor. Bazı yayın organlarında Kürtçe tabelaların söküldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı lokal olarak mevzu olan yerde hata sonucu bir görüntü ortaya çıkmıştır. Aslında mart ayından bu yana tanıtım tabelaları yan yana Türkçe ve Kürtçe içeriklidir. Kürtçenin tabelalardan kaldırılması söz konusu değildir. Tabela değişim çalışmalarımızı ay sonuna kadar tamamlayacağız’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber