Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından "Azerbaycan-Ermenistan Çatışmasında İran'ın Tutumu ve Kafkasya Politikaları" başlıklı program düzenlendi.

SDE Başkan Yardımcısı Alper Tan'ın oturum başkanlığındaki panele, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, Türkiye İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Stratejik Düşünce ve Araştırma Vakfı (SDAV) Başkanı Sinan Tavukcu ve SDE Başkan Vekili Tümgeneral Doç. Dr. Güray Alpar katıldı.

Etkinlikte konuşan Türkiye İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İran halkının Azerbaycan'a ciddi bir destek verdiğini, fakat aynı desteğin resmi makamlardan gelmediğini ve İran'ın nötr davrandığını söyledi. Ermenistan'ın Karabağ'da işgalci olduğunu hatırlatan Gülaçar, bu durumun Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de kabul gördüğünü ve Azerbaycan'ın haklı duruşuna destek verildiğini aktardı. Gülaçar, "İran sadece çatışmaya sükunet çağrısı yapıp arabuluculuk teklifi yapmakla yetindi. İran'ın Kafkasya politikasını, Türkiye'nin de makul bulacağı bir noktaya çekmesi bizim arzumuzdur. Aynı doğrultuda üretilecek politikalar bölge istikrarı için önemli" dedi.

VAN'DAN UZAK KALMAYA DEVAM EDİYOR

Vatandaşlar Osman Nuri Gülaçar'a Türkiye İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olmasının yanı sıra Van Milletvekili olduğunu da hatırlatırken kentle alakalı konularla gündeme gelmemesine tepki gösteriyor. Van'ın bir çok sorunu olduğu kamuoyunda bilinirken Gülaçar'ın bu konulardan uzak bir tutum sergilemesi dikkatlerden kaçmıyor. 

Editör: Wan Haber