Koronavirüsle mücadele kapsamında yaklaşık 2 buçuk aydır kapalı olan camiler bugün ilk kez ibadete açıldı. Van'da ilk cuma namazının heyecanını yaşayan vatandaşlar müftülüklerin belirlediği kentin dört bir yanındaki alanları doldurdu. 

Sosyal mesafeye uyuldu

Cuma namazı nedeniyle Van'da il ve ilçe müftlüklerinin belirlediği camilere giden vatandaşlar koronavirüs tedbirleri kapsamında içeriye giremeyince getirdikleri seccadeleri avlulara sererek namazlarını eda etti. Namaz esnasında sosyal mesafe kurallarına uyulduğu görüldü. Van Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda Cuma Namazı'nın sadece farzı cemaatle kılındı. 

Araba trafiğinin yerini cemaat aldı

Van'da araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden olan Beşyol Meydanı namaz için gelen cemaatle doldu taştı. Vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadelerle birlikte caddede 1'er metre arayla ve maskelerini takarak ibadelerini yerine getirdi. 

Van Gölü sahilinde Cuma coşkusu

Van Gölü sahilinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda da Cuma coşkusu yaşandı. Alana gelen vatandaşların polis ekipleri tarafından tek tek ateşleri ölçüldü. Parka hazırlıksız gelen bazı vatandaşlara da Tuşba Belediyesi görevlileri tarafından maske ve seccade verildi.  WanHaber - İHA

Editör: Wan Haber