WanHaber - Özel

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 221 artarak 12 bin 305'e yükseldi.  İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Kovid-19 salgınında son 24 saatte ülke genelinde 221 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 79 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

TOPLAM CAN KAYBI 12 BİN 305'E ÇIKTI

Lari, böylece Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybının 12 bin 305'e, vaka sayısının da 250 bin 458'e çıktığını aktardı. Hastalardan 3 bin 324'ünün durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 212 bin 176 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti. 

VAN'LI ESNAFIN GÖZÜ İRAN KAPISINDAYDI

İran'da koronavirüs salgının baş göstermesinin ardından Kapıköy Sınır Kapısı kapatılmış, Van ekonomisi ağır yara almıştı. Özellikle Vanlı esnaf İran'daki koronavirüs verilerini günlük olarak takip ederken her gün yeni bir kötü haberle karşı karşıya kalıyor. Ülkede 2. dalganın yaşanıyor olmasından dolayı sınırların kapalı tutulmaya devam edeceği düşünülürken kent ekonomisini kötü günlerin beklediği konuşuluyor.  

VATANDAŞLAR SINIRIN AÇILMAMASINI İSTİYOR

Van'da yaşayan vatandaşlar, İran'daki vaka ve ölümlerin artışından endişe duyarak Kapıköy Sınır Kapısı'nın insan geçişlerine kapalı tutulmasını istiyor. Bri çok vatandaş sağlık açısından bu geçişlerin zararının olacağını düşünürken, iş yapamayan esnaf ise merakla süreci takip ediyor. 

Editör: Wan Haber