Van İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Tasanlar AVM’de öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. AVM’nin arka bölümünde kartonların olduğu bölümde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, daha sonra yan bölümlere sıçradı. Olay yerine kısa sürede gelen Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangını fark eder etmez hemen müşteri ve çalışanlara haber verdiğini belirten AVM çalışanlarından Muhammet Bektaş, “Servis şoförümüz ile birlikte kartonların olduğu bölmede ateş çıktığını fark ettik. Ateşin az olmasını fırsat bilerek hemen müşteri ve çalışanlara yangın olduğunu ve dışarı çıkmalarını söyledim. Haber vermemden kısa bir süre sonra alevler yükseldi. Önce yangın tüpleriyle müdahale etmeye çalıştık ancak konteynır olduğu için söndüremedik. Hemen itfaiyeye haber verdik” dedi.

Yangının maddi hasara yol açtığını belirten Tasanlar Market işletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tasan ise, ”Yangında can kaybının olmaması bizleri sevindirdi. Allahu Teala böyle nasip görmüştür. Bizimde bu konuda boynumuz kıldan incedir” dedi.

Yangının itfaiye tarafından kontrol altına alınmasının ardından market çalışanları tarafından zarar görmeyen ürünler dışarıya çıkarıldı.

Editör: Wan Haber