Van Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantıları devam ediyor. Aralık ayı toplantılarının 5 gününde Van Belediyesi çalışmaları ve müdürlüklerin performansları değerlendirildi. Belediye Başkan Vekili Sabri Abi başkanlığında toplanan belediye meclisinde belediye birim müdürleri de hazır bulunarak performans programlarını aktardı.


Toplantı öncesi bir açıklama yapan Abi, Van Belediyesi’nin 4 yıl içerisinde çok önemli işler yaptığını ve tarihe not düşecek çalışmaların yapıldığını aktardı. Abi, “Öncelikle bu yıl göstermiş oldukları başarılı performanstan dolayı bütün birim müdürlerimize çalışan mesai arkadaşlarımıza tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek yıldaki çalışmalarımızın başlangıcı olan dönemimizde çalışmalar halkımız tarafından da takdir görmüştür. 14 yıldır bu meclisteyim bu kadar detaylı performans programı tartışılmadı, bu da işimize verdiğimiz önemin ve hizmet verme çabamızdan kaynaklanıyor” diyerek, gelecek yıl da Van Belediyesi kentin tarihine not düşecek çalışmalar yapacağını belirtti.


Gündem maddesine ilişkin söz alan Belediye Meclis üyesi Yıldız Çetin ise, enkaz halinde bir belediye aldıklarını belirterek, “Enkaz belediyecilikten bugüne çok şey değişti. Bu başarılı değişimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


BDP’li meclis üyeleri grubu adına söz alan Cahit Bozbay, “Van’da yolların asfaltlanması kaldırımların yapımı, parke taşı gibi çalışmaların yapımında Fen İşleri Müdürlüğümüz kentte yeni bir sayfa açmıştır. Bu çalışmalardan dolayı gurubum adına ilgili birimin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yaşanan deprem sonrası çalışmalarına ivme katarak çalışmalarını sürdürmüş hedeflerinin üstünde bir hizmet sunmuşlardır” dedi.
Sözlü olarak tartışılan performans programına katılan belediye birim müdürleri de 2012 yılında yaptıklarını ve 2013 yılında yapacaklarını anlattı. Sözlü olarak anlatılan performans programında eksik bulunan yerler ve konular meclis üyeleri tarafından kendilerine iletildi.


Meclis ,bu hafta 2013 yılı kira, vergi, harçlar, ücret, yolcu taşıma ve su ücretlerine ait tarifeleri görüşülecek. Belediye meclis toplantısı, gündemin son maddesi olan 2013 yılı gelir ve gider bütçesinin görüşülmesiyle son bulacak.

Editör: Wan Haber